GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Ophalen oud papier

Zoals bekend halen we al jaren met veel plezier het oud papier op in Nuland. Sinds enige jaren zijn we verplicht om het papier in te zamelen door middel van containers. We merken de laatste tijd dat er wat onduidelijkheid is over het ophalen van los papier wat er naast de container wordt geplaatst.

Om duidelijkheid te scheppen in deze kwestie het volgende:

Lees meer...

Kermismaandag bij de Guld

Zoals zovele verenigingen heeft onlangs ook het gilde haar activiteiten weer, hetzij beperkt, opgepakt. Dit houdt onder andere in dat we zijn gaan kijken naar de mogelijkheden om de kermisactiviteiten te kunnen laten plaatsvinden.

Anders dan andere jaren zal tijdens de kermismaandagactiviteit ook ruimte zijn om onze maar liefst 7 jubilarissen te eren voor hun langjarig lidmaatschap. Immers, de Teerdag in januari kon helaas niet plaatsvinden, normaliter de gelegenheid waarbij we onze jubilarissen huldigen.

Lees meer...

Verslag Koningsdag 2021

Logo OC Nuland        logo gilde

 

Zoals zovele activiteiten ging de normale Koningsdag dit jaar ook niet door.

Maar om Koningsdag toch te vieren werkten de Oranje Comités binnen de gemeente
’s-Hertogenbosch samen om een programma in elkaar te zetten, en wel een online Koningsdag met een leuke opzet en links en rechts wat verrassingen voor de jeugd.

Natuurlijk zat ook het Oranje Comité van Nuland niet stil en had het samen met het Gilde voor alle kinderen van Basisschool De Hoogakker en de kinderen bij Joepie een tweetal kleurplaten met een kroon erop en een oranje hoofdband uitgedeeld zodat alle kinderen zelf thuis een mooie kroon konden maken. Voor het middagprogramma werd een digitale spellen middag in elkaar gezet.

Lees meer...

Dodenherdenking 2021

Op 4 mei zijn in kleine kring, zoals vele andere dingen dit jaar helaas, de gevallenen herdacht die met name in Nuland tijdens het oorlogsgeweld het leven hebben gelaten.

In aanwezigheid van de leden van het Oranje Comité Nuland, de hoofdman en vaandrig van gilde Sint-Antonius Abt en veteraan Alan van Aspert legde burgemeester Jack Mikkers na een kort woordje, samen met de Nulandse kinderburgemeester Jop van Peufflik, de krans bij het herdenkingsmonument aan de Heiweg.

Lees meer...

Koningsdag 2021

Het verslag van de digitale Nulandse Koningsdag zal binnenkort verschijnen op de website en op facebook van Gilde Nuland en op Oranje comité Nuland .

Let op! De winnaars van de digitale Koningsdag worden na 10 Mei bekend gemaakt.

Dus houd deze site in de gaten !!!

Jubilarissen Teerdag 2021

Zaterdag 23 januari zou het de Teerdag zijn, de feestdag bij het Gilde. Maar zoals zo vele activiteiten ging de Teerdag niet door i.v.m. de corona maatregelen. Omdat we de jubilarissen toch een beetje in het zonnetje wilden zetten zouden we dit op zaterdag middag tijdens de oorspronkelijke Teerdag doen. In de ochtend gingen we toch eerst naar St. Jozefoord om een vendelgroet te brengen en zouden we met drie Gildebroeders van de Overheid, de Hoofdman, Koning en Deken, de maar liefst 7 jubilarissen in de middag een kleinigheidje geven.

Lees meer...