GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Afkampen onderlingen schietcompetities

Zondag 12 november was het afkampen van de competitie 2023 voor geweerschieten, kruisboogschieten en handboogschieten. Een competitie elke zondag van 11 uur tot ongeveer half 2 en dat vanaf begin maart tot begin november. Dus de punten optellen en waar nodig nog afkampen voor degene met dezelfde uitslag. Uiteindelijk was het gehele jaar toch een spannende onderlinge strijd.

Lees meer...

Competitie geweer “HOGE SCHUTS”

Op 8 oktober jongstleden was het de laatste dag van de competitie geweer schieten van de Gildenkring “Hoge Schuts”. Dit zijn 10 wedstrijden geweer schieten op zaterdag vanaf maart tot en met oktober, en dat gebeurt dan bij 10 verschillende gilden die aangesloten zijn bij de Kring Hoge Schuts. En dan wordt er geschoten in de 70+ klasse, de B-klasse en in de A-klasse maar ook in het eerste korps en het tweede korps. Op zondag 8 oktober was het dus de laatste wedstrijd bij het Gilde Sint Barbara in Dinther.

Lees meer...

Brabantse kampioenen

Zondag 17 september stond het Federatie toernooi op het programma bij het Schuttersgilde Sint Matthias te Oploo. Het Federatie toernooi is een keer per jaar en daar zijn alle gildes uit Brabant welkom. Het Federatie toernooi oftewel het VTBS-toernooi is het Brabants kampioenschap in de volgende disciplines: Vendelen, Trommen, Bazuinblazen en Standaard rijden.

Lees meer...

Gildedag Hoge Schuts in Erp

Op zondag 3 september was er eindelijk weer een Gildedag van Gildenkring De Hoge Schuts en wat hadden we daar naar uitgekeken. Het gilde van Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde te Erp was de gastheer, en wat hadden ze het perfect geregeld. De Gildedag werd gehouden op het Gildeterrein “de Bolle Akker” waar ze een programma opgesteld hadden met wedstrijden in alle categorieën. Ons Gilde was natuurlijk van de partij en we hadden er zin in want het weer werkte geweldig mee.

Lees meer...

Twan Leenders nieuwe koning Gilde Nuland

Op maandag 28 augustus is bij de guld in Nuland weer gestreden om het Koningschap. Voordat stond te gebeuren hadden we in de ochtend eerst de Heilige Mis op de polderkerk. Na de Heilige Mis een vendelgroet gebracht voor de Kerkelijke Overheid en daarna vertrokken we richting “het Guldenschot” maar voordat we zover waren eerst nog een vendelgroet voor de bewoners van het Martinushuis. Terug op het Gildeterrein stond de koffie met broodjes al klaar.

Lees meer...

Hein van der Schoot wederom jeugdkoning

Zaterdagmiddag 26 augustus werd het jeugd-Koning schieten gehouden en tevens het Kermis zaterdag schieten met geweer en handboog. Voordat het jeugd-Koning schieten zou beginnen zouden we eerst inschieten met het geweer en met de handboog om daarna met alle aanwezigen te kijken naar het jeugd-Koningschieten wat rond de klok van 16.00 uur begon.

Lees meer...