Jeu de Boules

Als we in Nederland over Jeu de Boules spreken, bedoelen we Petanque. De eenvoud van Petanque heeft er voornamelijk voor gezorgd, dat het mondiaal en nationaal verreweg de meest voorkomende spelvariant van het Jeu de Boules is geworden. Petanque kan individueel worden gespeeld, maar ook in teams van twee spelers (doublette) of drie spelers (triplette). De triplette vorm wordt internationaal als de belangrijkste variant beschouwd. In het gilde wezen wordt meestal gespeeld in doublette vorm.
Op gilde dagen wordt ook Jeu de Boules gespeeld en bij de Hoge schuts is dit een zeer belangrijke discipline. De punten die hier behaald worden tellen mee voor de totaal score van de dag. Wie van de gildes die dag de meeste punten heeft wint het “wissel schild”
Bij ons gilde organiseren we ook wedstrijden onderling en draait er gedurende het jaar een onderlinge competitie. In deze competitie duelleren teams (doublette) tegen elkaar. Deze teams mogen ook bestaan uit partners en/of moeders van gildebroeders.
Deze competitie vindt plaats in de zomer maanden elke zondag vanaf 11.30uur.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.