GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Afgelasting Gildedag ivm Coronavirus (COVID19)

Allen,

Inmiddels is heel Nederland in de ban van het coronavirus (of COVID-19) en zijn alle horecagelegenheden gesloten en worden grote evenementen afgelast. Dit houdt dan ook in dat gildeactiviteiten niet zullen ontkomen aan de gevolgen die hiermee gepaard gaan.

In de toespraak van premier Mark Rutte op maandag 16 maart werd het te hanteren scenario geschetst. Een scenario waarin getracht wordt het coronavirus zogezegd gecontroleerd te laten verspreiden zodat de zorg niet overbelast raakt.

Gezien de ontwikkelingen van dit virus en de eventuele risico’s voor de gildeleden van Gildekring Maasland, de bezoekers, onze leden en de Nulandse bevolking, heeft de Overheid van het gilde Sint-Antonius Abt Nuland in overleg met de Kringoverheid van Gildekring Maasland het volgende besloten:

De Kringdag van 31 mei 2020 zal niet doorgaan en wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in 2021.

Ondanks dat al veel voorbereidingen getroffen zijn, kunnen wij helaas niet die activiteiten ondernemen die nodig zijn in de weken voor deze Kringdag. Daarnaast weten wij en de Nederlandse Overheid niet hoe het virus zich zal verspreiden én wat de maatregelen en regelgeving ná 6 april zullen zijn. Om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen en/of een nieuwe besmettingshaard te starten is het dan ook niet verstandig om 1500 gildeleden plus bezoekers op één locatie te ontvangen.

Zodra wij een nieuwe datum hebben kunnen bepalen, wordt u daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht.

Wij hopen u middels dit schrijven voldoende te hebben geïnformeerd en wensen u sterkte en gezondheid toe in deze vreemde tijd. Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, vernemen wij dat graag.

Met vriendelijke gildegroeten,

Overheid Gilde Sint-Antonius Abt - Nuland