GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

teerdag 2016

Op zaterdag 23 januari stond onze jaarlijkse Teerdag op het programma.
Na de Gildemis in de kerk en een vendelgroet gebracht te hebben voor de kerk en de pastorie, maakte we een ronde door ons mooie dorp
met als eindbestemming café Kerkzicht. Hier hebben we genoten van een heerlijke koffietafel.
Na de koffietafel werd door onze hoofdman Gerry van der Schoot het officiële gedeelte geopend door te beginnen met het jaarverslag van 2015 om daarna een aantal Gildebroeders in het zonnetje te zetten en met name drie jubilarissen en ook nog de Gildebroeder van het jaar.
DSC05194

De eerste jubilaris was Eddie van de Linden, 25 jaar lid. Hiervoor kreeg hij een zilveren Antonius opgespeld voor alle jaren actief te zijn bij

het Gilde ondanks dat hij vanwege zijn werk als vrachtwagen chauffeur regelmatig in het buitenland vertoeft.

De tweede was Dave Bijveld, 25 jaar lid en ook hij kreeg het zilveren Antonius speldje op zijn jas gespeld voor de actieve jaren bij het Gilde. Dave is al jaren een verdienstelijke tamboer en zit ook bij de tromcommissie van zowel de Hoge Schuts als Kring Maasland.

De derde jubilaris was Arjan van Bakel en ook hij kreeg het Antonius speldje voor zijn actieve jaren bij het Gilde. Arjan zit al een tijdje bij de Overheid als Deken-Rentmeester wat hij met verve bekleed en wordt dan ook wel gek scherend “Pin” genoemd.

Hierna werd de Gildebroeder van het jaar bekend gemaakt door onze Gildeheer Pastor Verbakel.

De titel is dit jaar gegaan naar Jan Heijmans. Hij is door de gildebroeders verkozen tot gildebroeder van het jaar 2015. Jan is een actief gildebroeder die zijn beste beentje altijd voorzet. Zo zorgt hij voor het terrein bij ons clubgebouw en is bij alle activiteiten aanwezig. En ook is Jan altijd bereid zijn handen uit de mouwen te steken, en helpt hij daar waar nodig is. Een bezige bij dus die deze titel dan ook zeer zeker heeft verdiend.

Na het officiële gedeelte werden de prijzen uitgereikt van de schietcompetitie, kruisboogcompetitie en de jeu des boulescompetitie over het jaar 2015.

En er bleek nog een grote verrassing te zijn volgens onze Hoofdman. En dat was het zeker, de Gildebroeders (Jari de Haas en Max van Rosmalen) die op het Keindergebrul hadden opgetreden lieten ook op de Teerdag hun act zien. En het was net zoals op het Keindergebrul weer een geweldige act en de zaal lag zowat plat van het lachen. Speciaal voor hun geweldige voordracht kregen ze een presentje van de Hoofdman.
DSC05232

Verder was het een zeer gezellige middag waarbij tevens voor de jeugd een spelletjes middag was verzorgd door de jeugdcommissie met mooie prijzen. Uiteindelijk sloten we rond een uurtje of 6 na een lekker friet buffet een zeer geslaagde Teerdag!