GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Een markante gildebroeder is heengegaan!

Jan Sommers - Teerdag 2014Mede namens de familie delen wij u mede dat op vrijdag 13 november onze Gildebroeder Jan Sommers in de leeftijd van 90 jaar is overleden. Jan was inmiddels al 61 jaar lid van ons gilde. Tijdens de Teerdag in 1994 is Jan gehuldigd met een Kringonderscheiding.

Jan is gedurende zijn lidmaatschap een zeer verdienstelijk gildebroeder geweest.

In 1954 werd Jan lid van ons gilde en vanaf 1978 werd hij onze vaste Commandant. Een functie die hij altijd op ludieke wijze zelfs tot 2014 wist in te vullen.

Jan wordt op vrijdag 20 november met Gilde-eer door de Gildebroeders van Nuland, in aanwezigheid van afvaardigingen van de gilden van Gildenkring Hoge Schuts en Kring Maasland, begeleid op zijn laatste Gildereis.

Na de afscheidsdienst wordt Jan voor op het kerkplein uit gevendeld zoals hij eens ook is in gevendeld.

Wij verliezen in Jan een zeer gewaardeerde Gildebroeder.