GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Europees Schuttertreffen

Joker

Op vrijdag 28 augustus vertrokken we met ruim 20 personen van het Gilde met de bus naar Peine in Duitsland waar het Europees schutters treffen plaats vond. Daar aangekomen bij Gasthaus Jürgens wat een voortreffelijk hotel was,

zijn we als Gilde gastvrijheid ontvangen.

Al deze drie dagen dat wij er geweest zijn was het een prachtig schouwspel om te zien hoe 15.000 Gildebroeders en zusters uit heel Europa door het centrum van Peine liepen en zich van hun beste kant lieten zien.peine 3 Wij als Gilde liepen zelf niet mee met de optocht op zondag omdat we vroeg naar huis gingen omdat toch de volgende dag het traditionele kermismaandag plaatsvond.peine 2

Al met al waren het drie hele gezellige, gebroederlijke en feestelijke dagen die eigenlijk iedereen eens een keer moet meemaken. Dan ziet men een spektakel wat ongekend is en dan merk je het broederschap door heel Europa heen, want ook al versta je ze soms niet, samen een glaasje drinken doet wonderen.