GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Kermismaandag bij de Guld

Traditioneel vindt op kermismaandag op het terrein van het gilde het kermisschieten plaats.

Voordat dit gebeurde was het eerst verzamelen bij ons clubhuis om daarna in optocht richting de Nulandsestraat te lopen naar de Polderkerk. Daar hadden we de Heilige Mis met het thema over Johannes de Doper zoals onze kerk en ook de Polderkerk na vernoemd is, oftewel Johannes Onthoofding. Na de Heilige mis eerst een vendelgroet bij de Polderkerk voor de Kerkelijke Overheid en daarna trok de stoet van gildebroeders richting het Martinushuis waar een Vendelgroet werd gepresenteerd voor de bewoners wat tevens ook goed beviel bij alle aanwezigen.

Van daaruit liepen we terug naar ons gildeterrein en daar aangekomen bij ons clubhuis “Het Guldenschot” was er binnen een korte tijd volop gezelligheid. Natuurlijk was er voor een hapje en een drankje gezorgd en ook voor de kinderen was er een springkussen aanwezig. Voordat het schieten begon was er eerst nog een kleine officiële gedeelte en dat was natuurlijk voor onze nieuwe Jeugd-Koning. Nadat onze Hoofdman het welkomstwoord had gedaan werd de Jeugd-Koningsvogel omgehangen door onze Koning Antoine van der Schoot bij onze nieuwe Jeugd-Koning Hein van der Schoot. Hierna werd Hein ingevendeld als de nieuwe Jeugd-Koning voor het jaar 2022-2023.

Hierna begon het schieten op de Prijsvogel, dag Koningin en wipschieten. Pastoor Verbakel mocht zoals de traditie is, het eerste schot lossen op de prijsvogel en toen barste het los.
Met 22 gildebroeders nam men deel om op de prijsvogel te schieten, en de prijsvogel werd er af geschoten door Max van Rosmalen met het 91ste schot.

Bij de dames waren er 11 deelnemers en Jeannette Reijnders-van Rosmalen wist zich tot dag koningin te schieten met het 66ste schot en de 1e prijs bij het wipschieten met 6 deelnemers werd behaald door Ton Timmermans. Hierna hebben we genoten van ons prachtige onderkomen met een loterij en het prachtige weer en zeker de gezelligheid van onze Nulandse inwoners en ook een hapje en een drankje.

Kortom het was kei gezellig en was het fijn om weer veel mensen te ontvangen bij de Guld. En het was weer als vanouds….  

De Guld…… is altijd kei gezellig !!!