GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Hein van der Schoot nieuwe jeugd-Koning

Zaterdagmiddag 27 augustus werd het jeugd-Koning schieten gehouden en tevens het Kermis zaterdag schieten met kruisboog en handboog. Voordat het jeugd-Koning schieten zou beginnen zouden we eerst inschieten met de kruisboog en met de handboog om daarna met alle aanwezigen te kijken naar het jeugd-Koningschieten wat om 16.00 uur begon.

Drie jeugdleden zouden meedoen aan deze spannende activiteit, en ging het om de titel Jeugdkoning 2022/2023. De dan nog huidige jeugd-Koning mag dan beginnen en de andere moeten dan een speelkaart pakken om te zien wat de volgorde dan wordt. Dus nadat 2 speelkaarten waren geschud, pakte ieder een kaart en werden de namen opvolgorde gezet zodat we konden beginnen.

Een beetje spanning was wel op de gezichten te zien en al snel werd het eerste schot gelost met het geweer. En er werd daarna zeker goed geschoten want eerst de kop en daarna de vleugels en staart van de vogel vlogen ons bijna om de oren en na een tijdje kreeg de vogel het dan ook moeilijk. Het werd een spannende strijd, want de vogel liet zich toch niet zo makkelijk van zijn stokje schieten.

Maar met het 83ste schot was het Hein van der Schoot die de vogel velde en zich tot jeugd-Koning schoot en mag hij zich nu jeugd-Koning 2022/2023 noemen. Een mooie titel en nu helemaal omdat volgend jaar 21 mei 2023 onze grote Gildedag hier in Nuland is.

Jeugd Koning Hein van der Schoot

Hein van harte gefeliciteerd !!!!

Na de felicitaties en het bedankje aan de vorige jeugd-Koning Ries Hurkens werd door Koning Antoine van der Schoot de jeugd-Koningsvogel bij de nieuwe jeugd-Koning Hein van der Schoot omgehangen. Hierna gingen de Gildebroeders verder met het kruisboogschieten en het handboogschieten.

Bij het kruisboogschieten deden er 9 leden mee en na 20 pijlen in totaal geschoten te hebben was Harm van der Schoot de winnaar. Er werd ook geschoten met de handboog waar we met 7 leden schoten en na 12 pijlen geschoten was Antoine van der Schoot de winnaar.

Iedereen nog van harte gefeliciteerd.