GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Nieuwe datum Gildedag Kring Maasland is 21 mei 2023!
Op deze nieuwe datum hopen we wij iedereen weer te ontmoeten om er samen een gezellige dag van te maken.
U komt toch ook?

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Zomercarnaval

Op zaterdag 2 juli vond de grote waoterrijkse optocht plaats in Nuland. Het was wel even wennen, carnaval in de zomer ipv in de winter maar dat mocht de pret niet drukken. Ook het Gilde deed mee aan de optocht en wel als C.V. de Guld. Met een grote steek van de Keizer/prins en natuurlijk onze mascotte “ut vèrke van Antonius Abt” begon om exact 14.11 uur de optocht.

 zomercarnaval 01

 

Vanaf de Hoogstraat vertrokken we met nummer 8 door de Nulandse straten richting de kerk. Uiteraard hadden wij ook muziek met alleen het lied: Waar is de steek van de Keizer van André van Duin. Ondanks het liedje ongeveer 100 keer gehoord te hebben in de optocht hebben we veel schik gehad.

 

zomercarnaval 02

 

De optocht eindigde op het kerkplein en daarna was de prijsuitreiking op Janus Beach, het terrein achter het bos van de Pastoor.

 

zomercarnaval 03

 

Om 17.00 uur begon de prijsuitreiking en jawel we hadden prijs en wel de derde prijs van de loopgroepen. Het was een leuke dag en ook nog een prijs, en tot volgend jaar!

De Guld….. is altijd kei gezellig !!!