GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Nieuwe Koning Gilde Nuland

Na de bijzondere “Teerdag” ochtend op de kermismaandagactiviteit waar dus maar liefst 7 jubilarissen waren gehuldigd, werd er nu de aandacht geschonken aan het middag programma. Namelijk het Koningschieten, het prijsvogel schieten en schieten voor dag-Koningin. De 3 houten vogels werden in de schietbakken gezet voor hun laatste vlucht omhoog, om een paar uur later als een blok naar beneden te vallen. Maar voordat het schieten begon werd er eerst nog iemand ingevendeld en dat was onze nieuwe Jeugd-Koning.

Op zaterdag 28 augustus haalde de nieuwe Jeugd-Koning de vogel met het 94ste schot naar beneden, en dat was Ries Hurkens en mag zich nu Jeugd-Koning 2021/2022 noemen.

Het Koningschieten kon beginnen, met onze Gildeheer Pastor Verbakel die zoals traditie beaamt het eerste schot lost op de vogel. In de ochtend was onze Gildeheer nog afwezig, maar was er wel om het eerste schot te lossen op de Koningsvogel. Het tweede schot was van onze Keizer en zo kon de strijd beginnen tussen maar liefst 11 Gildebroeders die voor het Koningschap gingen. Na de eerste ronde bij het Koningschieten kon ook het prijsvogelschieten en het schieten voor de dag-Koningin beginnen.

Bij het Koningschieten was het een spannende maar ook een lange strijd, want de vogel gaf zich niet zomaar gewonnen. Vooral de laatste 3 ronden was behoorlijk spannend want het leek of de Koningsvogel elk moment kon vallen. Uiteindelijk gaf de vogel zich na 263 schoten gewonnen, en werd Antoine van der Schoot de nieuwe Koning van ons Gilde voor de komende 2 jaar.

Door de andere Gildebroeders werd er geschoten op de prijsvogel, met ook een lange en eveneens spannende strijd. De prijsvogel werd geveld door Michel Donkers met het 278ste schot. En natuurlijk kwamen de dames deze dag ook aan bod, en gingen samen de strijd aan om de damesvogel te villen voor de titel van dag-Koningin. Na ook hier een spannende strijd schoot Miranda Vervoort uiteindelijk de vogel naar beneden met het 127ste schot. Nadat alle vogels ter aarde waren gestort, was het tijd voor het officiële gedeelte om de winnaars van de prijsvogel en de dag-Koningin te feliciteren en hun prijs in ontvangst te laten nemen.

DSC03071 web

Door onze Hoofdman werd er een dankwoord uitgesproken aan de vorige Koning Michel de Wit. Voor zijn inzet en aanwezigheid tijdens zijn periode als Koning, ook al waren deze soms lastig i.v.m. de coronatijd en de daarbij horende RIVM maatregelen.

Nu was het de beurt aan de nieuwe Koning om naar voren te komen en kreeg even later de versierselen behorende bij de Koning omgehangen. Daarna mocht de nieuwe Koning op het Vaandel gaan staan en werd Antoine van der Schoot ingevendeld als nieuwe Koning van het Gilde van Nuland.

DSC03115 web

 

Nadien werden alle prijswinnaars gefeliciteerd door alle aanwezigen. Het was ondanks dat er helaas geen publiek bij kon zijn, toch een geslaagde dag. Vooral voor de 7 jubilarissen die terecht in het zonnetje zijn gezet en voor de winnaars bij het vogelschieten.

DSC03141 web

Verder was het een hele gezellige middag en is er nog tot in de late uurtjes een mooi Koningsfeestje gevierd.

Uiteraard hopen wij dat we Koningsdag 2022 en natuurlijk de grote Gildedag op 29 mei 2022 samen met u zonder beperkende maatregelen mogen vieren.

De Guld is altijd kei gezellig !!!