GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Teerdag tijdens kermismaandag

Door de corona maatregelen was het programma met de kermis anders dan anders, en omdat de Teerdag in januari niet kon plaatsvinden was er besloten dit tijdens de kermismaandagactiviteit te doen, op 30 augustus, om zo de maar liefst 7 jubilarissen te eren. Aangezien we de huldiging van deze jubilarissen uiteraard het liefst alleen in het gezelschap van onze leden en natuurlijk de familieleden vieren was het programma enigszins aangepast.


De ochtend begon met om 10.00 uur de Gildemis op de polderkerk, met een enigszins aangepaste Gildemis. De Gildemis was aangepast  i.v.m. de afwezigheid van onze Gildeheer Pastor Verbakel die door een ongelukkige val even wat rustiger aan moest doen.

Aan het eind werden de Gildebroeders Max van Rosmalen, Jari de Haas en Milan de Haas officieel ingevendeld als volwassen lid.

DSC02746 web

Aansluitend was er nog een vendelgroet voor de Kerkelijke Overheid.

Hierna was er zoals gewoonlijk een korte rondgang door Nuland waar we ook deze keer een vendelgroet brachten aan de bewoners van het Martinushuis.

Rond de klok van 11.00 uur arriveerde we op ons Gildeterrein waar we buiten zittend van een bakje koffie konden genieten. Hierna begonnen we aan het officieel huldigen van onze drie 50-jarige jubilarissen en een viertal 40-jarige jubilarissen.

De eerste 40-jarige jubilaris was Henk Hanegraaf die werd geprezen voor zijn inzet bij het Gilde en kreeg een zilveren schild en van een afvaardiging van de Overheid van Kring Maasland de “Kringonderscheiding in Zilver” met bijbehorende oorkonde. Hierna was Peter Tielemans als 40-jarige jubilaris aan de beurt en werd eveneens geprezen voor zijn inzet bij het Gilde en kreeg ook een zilveren schild en de “Kringonderscheiding in Zilver” met bijbehorende oorkonde van Kring Maasland.

Na dit gebeuren was de nog zittende Koning aan de beurt. Michel de Wit was de volgende 40- jarige jubilaris en werd ook geprezen voor zijn inzet bij ons Gilde en kreeg tevens een zilveren schild en van de Kring Overheid de “Kringonderscheiding in Zilver” met bijbehorende oorkonde.

En de laatste 40 jarige jubilaris was Jan Maas en werd natuurlijk ook geprezen voor zijn inzet voor ons Gilde en kreeg uiteraard ook een zilveren schild en van de Kring Overheid van Kring Maasland de “Kringonderscheiding in Zilver Verguld” met bijbehorende oorkonde.

Maar dit was nog niet alles want nu kwamen de 50-jarige jubilarissen aan de beurt.

De eerste 50-jarige jubilaris die werd gehuldigd was Bert van der Dussen. Bert is onze oudste Gildebroeder en werd natuurlijk geprezen voor zijn inzet al die jaren bij ons Gilde en kreeg hiervoor het beroemde St. Antonius beeld.

Hierna was onze Vaandrig Gert-Jan van der Dussen aan de beurt die samen met zijn vader 50 jaar geleden lid werd bij de Guld. Uiteraard werd ook Gert-Jan voor al die jaren als lid geprezen voor zijn inzet bij ons Gilde en kreeg hiervoor ook het St. Antonius beeld.

De derde 50-jarige jubilaris was onze Ere-Hoofdman Theo Hanegraaf. Theo werd ook als alle andere jubilarissen geprezen voor zijn tomeloze inzet in al die 50 jaren, zowel als Hoofdman en als Ere-Hoofdman bij ons Gilde. En ook Theo kreeg het mooie St. Antonius beeld.

Alle jubilarissen van harte gefeliciteerd!

jubilarissen Teerdag 20210830  

jubilarissen Teerdag 20210830 1

Na de huldigingen van deze 7 jubilarissen was er nog een verrassing van de zonen van wijlen Gildebroeder Wim Vos. Ze boden ter ere van Wim Vos een cadeau aan door middel van een waardebon aan het Gilde wat zeer gewaardeerd werd door alle aanwezigen.

Na deze verrassing en alle huldigingen speelde de bazuinblazers de felicitatie mars en kon iedereen alle jubilarissen met eventuele echtgenote feliciteren.

Hierna rond de klok van 13.00 uur kon iedereen buiten genieten van een broodbuffet en konden we terugkijken op een bijzondere Teerdag, en werd er plek gemaakt voor de volgende activiteit namelijk het Koningschieten, prijsvogelschieten en schieten voor de dag Koningin.