GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Verslag Koningsdag 2021

Logo OC Nuland        logo gilde

 

Zoals zovele activiteiten ging de normale Koningsdag dit jaar ook niet door.

Maar om Koningsdag toch te vieren werkten de Oranje Comités binnen de gemeente
’s-Hertogenbosch samen om een programma in elkaar te zetten, en wel een online Koningsdag met een leuke opzet en links en rechts wat verrassingen voor de jeugd.

Natuurlijk zat ook het Oranje Comité van Nuland niet stil en had het samen met het Gilde voor alle kinderen van Basisschool De Hoogakker en de kinderen bij Joepie een tweetal kleurplaten met een kroon erop en een oranje hoofdband uitgedeeld zodat alle kinderen zelf thuis een mooie kroon konden maken. Voor het middagprogramma werd een digitale spellen middag in elkaar gezet.

Koningsdag 2

 

Maar voordat dit alles in werking werd gezet was er eerst op vrijdag 23 april een verrassing op de basisschool tijdens de Koningsspelen. De dag begon met groepsfoto’s maken waarbij iedere groep rekening moesten houden dat Koning Willem-Alexander er nog bij moest. Alle groepsfoto’s werden namelijk opgestuurd naar de gemeente ’s-Hertogenbosch en werden daar voorzien van een erbij gephotoshopte Koning Willem-Alexander. Deze groepsfoto’s zijn aansluitend weer naar de Basisschool gestuurd.

Direct nadat de groepsfoto’s gemaakt waren kwam Burgemeester Jack Mikkers samen met onze Nulandse kinderburgemeester Jop van Peufflik op bezoek.

Samen kondigden zij de grote verrassing aan: een optreden van zanger Rolf Sanchez!
Deze bekende Nederlandse zanger zong maar liefst drie liedjes en natuurlijk waren de reacties van de kinderen geweldig en werd er volop mee gedanst. Zelfs door de burgemeester……

Tijdens de door ’s-Hertogenbosch georganiseerde Koningsdag was er in de ochtend een raad de plaat-show voor kinderen en in de middag een ijscokar op de zomerdijk en een DJ-bus op het prins Bernhardplein en op het Kerkplein.

Ijsje halen

  DJ bus

Door het Oranje Comité  van Nuland en het Gilde was er een online digitale spelletjes middag gemaakt voor de Nulandse kinderen. Via de facebook pagina van het Oranje Comité Nuland waren de filmpjes te bekijken en zagen de kinderen hoe de prinses een Nulandse Koningsdag ging vieren. Vele spelletjes werden er gespeeld door de prinses en thuis konden de kinderen deze dan ook naspelen. Zoals blikken gooien, fles voetbal, ei lopen, korfbal, spijkerpoepen, dansen op lied van Rolf Sanchez, peperkoek happen, stoepkrijten en hinkelen.
Vele foto’s en filmpjes werden teruggestuurd via de mail of als reactie op het filmpje op Facebook.

Koningsdag 1

 

Natuurlijk zijn er ook leuke prijzen voor de kinderen die mee hebben gedaan.
Alle prijswinnaars zijn persoonlijk benaderd door een afvaardiging van het Oranje Comité en het Gilde en hebben inmiddels hun prijs uit handen van kinderburgemeester Jop van Peufflik in ontvangst genomen. Foto’s van enkele prijswinnaars zijn te zien via het album prijsuitreining Koningsdag.

Tot slot zijn er nog een aantal verenigingen en personen die deze Koningsdag mede mogelijk hebben gemaakt. Speciale dank is er voor: Gera de Wit, RKVV Nulandia, Dirks Frituren, Korfbalvereniging Be Quick, Café-Zaal Kerkzicht, Streetdancegroep van Stichting Jeugdbelangen Nuland, Echte Bakker Nuwelant, Drukkerij Wihabo en de fotografen van Fotoclub Nuland, Lies Kastelijn en Marlies Nederkoorn.

Natuurlijk willen we ook alle kinderen (en de ouders natuurlijk voor hun hulp) bedanken voor het meedoen aan deze digitale Koningsdag.

We gaan ervan uit dat we volgend jaar weer op het Gildeterrein een leuke Koningsdag met Koningsmarkt kunnen vieren, waar we dan samen er uiteraard een leuke dag van maken.

Tot volgend jaar.

Oranje Comité Nuland & Gilde Sint Antonius Abt