GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Dodenherdenking 2021

Op 4 mei zijn in kleine kring, zoals vele andere dingen dit jaar helaas, de gevallenen herdacht die met name in Nuland tijdens het oorlogsgeweld het leven hebben gelaten.

In aanwezigheid van de leden van het Oranje Comité Nuland, de hoofdman en vaandrig van gilde Sint-Antonius Abt en veteraan Alan van Aspert legde burgemeester Jack Mikkers na een kort woordje, samen met de Nulandse kinderburgemeester Jop van Peufflik, de krans bij het herdenkingsmonument aan de Heiweg.

Na de kranslegging werd door de vaandrig van het gilde een groet gebracht met aansluitend 2 minuten stilte. De korte herdenking werd volgens Nulandse traditie afgesloten door het blazen van het Taptoe signaal door trompettist Jo van Druenen van Harmonie Union.

Ondanks de kleine kring toch een gedenkwaardige herdenking.

 

dodenherdenking 1 dodenherdenking 3

dodenherdenking 4 dodenherdenking 6