GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Laatste reis gildebroeder Wim Vos!

Mede namens de familie delen wij u mede dat op woensdag 4 november ons oudste lid Wim Vos in de leeftijd van 88 jaar is overleden.

Wim werd in 1974 lid van ons gilde toen in Nuland de Kringdag werd georganiseerd. Hij is altijd een begenadigd schutter geweest waar men zeker rekening mee moest houden. In de perioden 1981-1983 en 1991-1993 is Wim Koning van ons gilde geweest. Vanaf 1984 tot 2001 heeft hij de functie van Deken-Rentmeester bekleed. Vanwege zijn vele verdiensten is Wim tijdens de Teerdag van 2002 onderscheiden als eerste “Gildebroeder van het Jaar 2001”.

Wim Vos Jozefoord    Wim Vos

Naast dat Wim de kas beheerde, had hij ook de leiding over het onderhoud van ons gildeterrein. Twee taken die hij steeds met volle overgave heeft uitgevoerd.

Jammer genoeg mochten we Wim bij zijn afscheid van zijn gilde niet de gewenste gilde-eer bewijzen.

De huidige situatie in deze corona-tijd biedt helaas niet de mogelijkheden die wij als gilde gewend zijn om een gildebroeder uitgeleide te doen. Door de coronaregels in acht te nemen konden we Wim met veel gildebroeders toch de laatste eer bewijzen door een erehaag te vormen op de parkeerplaats van het crematorium.

Wim is op dinsdag 10 november 2020 om 16.00 uur in besloten kring begeleid op zijn laatste gildereis.

Namens het gilde waren een vijftal gildeleden bij de uitvaart aanwezig, waardoor Wim toch als gildebroeder uitgevendeld kon worden.

 

Wij verliezen in Wim een zeer gewaardeerde Gildebroeder!