GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Teerdag 2020

Op zaterdag 18 januari stond onze jaarlijkse Teerdag op het programma.
De dag begon zoals gewoonlijk met een Gildemis in de kerk met het thema over de heilige Antonius Abt en hoe het nu zat met het Antonius vuur en het varken.

Na de heilige mis werd er eerst een vendelgroet gebracht voor de kerk en daarna een groepsfoto gemaakt. Daarna een rondje door ons dorp waar we natuurlijk eerst nog een vendelgroet hebben gebracht voor de bejaarden bij het Martinus huis. Omdat het toch wel fris was liepen we meteen door naar de Tielebar waren we onze eindbestemming hadden. En na even opgewarmd te hebben, genoten we daarna van een heerlijke koffietafel.

DSC01785  DSC01804

 

Na de koffietafel werd door onze hoofdman Gerry van der Schoot het officiële gedeelte geopend door te beginnen met het jaarverslag van 2019 om daarna een jubilaris in het zonnetje te zetten. Maar voordat deze aan de beurt was kregen de huidige instructeurs voor het trommen, bazuinblazen en vendelen een applaus voor hun inzet het gehele jaar door.

Nu was de jubilaris aan de beurt. Gildebroeder Antoine van der Schoot was de enige 40 jarige jubilaris. Antoine werd geprezen voor zijn inzet bij het Gilde en alles wat hij heeft gedaan en nog doet. Antoine kreeg als 40 jarig lid een zilveren schild opgespeld door onze Koning en van een afvaardiging van de Overheid van Kring Maasland de “Kringonderscheiding in Zilver met Bourgondische Vuurslag” met bijbehorende oorkonde.

DSC01856

Hierna werd de nieuwe gildebroeder van het jaar bekend gemaakt. En de Gildebroeder van het jaar was geworden Wilbert van Rosmalen. Wilbert werd dan ook geprezen voor zijn inzet voor ons Gilde, als instructeur maar ook de kartrekker van het handboogschieten wat we sinds vorig jaar bij ons Gilde hebben. En hij heeft dit zeker verdiend want de Gildebroeder van het jaar wordt gekozen door alle Gildebroeders.                                

Na dit spektakel speelde de bazuinblazers de felicitatie mars en kon iedereen de jubilaris en gildebroeder van het jaar feliciteren.  

Na dit gebeuren werden de prijzen nog bekend gemaakt door de drie schietcommissie ’s en de jeu de boules commissie. Ondertussen ging de feestdag gewoon weer verder en rond de klok van drie uur was er een leuke verrassing. Er was namelijk een tonproater uitgenodigd om een leuk stukje voor te dragen. Het was Freddy van den Elzen uit Vorstenbosch die het typetje voordroeg van “Janus den Dekker”.

DSC01908

En het was een geweldige voordracht en wat hebben we gelachen. Hierna werd er nog verder gefeest en was er nog rond de klok van zes uur nog een heerlijk frietbuffet en daarna was de afsluiting van onze jaarlijkse zeer geslaagde Teerdag.

Al met al was het weer een mooie Teerdag met ons Gilde en was het natuurlijk weer kei gezellig bij de Guld !!!!

Wil je nog meer foto's van deze dag bekijken? Klik dan hier.