GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Handboogschieten in Nuland

U leest het goed, ook in Nuland schiet men voortaan handboog en wel bij het Gilde St. Antonius Abt. Na meer dan een eeuw is deze sport weer terug in Nuland maar dan bij het Gilde. Rond 1900 waren er twee van deze handboogverenigingen, Landmans Eendracht en de Vriendenkring, en in die tijd was het een concurrent van het Gilde, maar nu pakt het Gilde het handboogschieten zelf op. Naast de schietsport die ons Gilde beoefent, het geweerschieten en het kruisboogschieten is er nu dus ook het handboogschieten. 

Het handboogschieten wat we bij het Gilde beoefenen is met een recurveboog. De recurveboog wordt gebruikt bij internationale wedstrijden en ook bij de Olympische Spelen. Dit jaar was in Juni nog het WK in Den Bosch op de parade met Team Nederland die net naast het brons pakte. Wij bij het Gilde gaan natuurlijk voor zilver wat normaal is als je wint bij de Guld.

Maar zover is het nog niet en daarom oefenen we elke zondag van 11.00 uur tot 13.00 uur op ons Gildeterrein aan de ijzerkampen. Vele Gildebroeders hebben al een recurveboog aangeschaft en de ene ziet er nog mooier uit dan de andere. Ook het Gilde heeft een grote boog aangeschaft en een kleine boog voor de jeugd, en die hebben er zin in want ze komen ook op zondag schieten.

We hebben twee blazoenen aangeschaft zodat we met twee man tegelijk kunnen schieten, en een safety net voor achter de blazoenen zodat de pijlen niet verder komen als men naast schiet. Dus zowel voor volwassenen als kinderen schiet men nu handboog bij het Gilde.

Word U nu ook zo enthousiast en denkt, nu hoef ik niet meer naar Center-parcs toe om te handboogschieten het kan gewoon in Nuland….. kom een keer langs op zondag en kijk en probeer een keer het boogschieten.

Natuurlijk behouden we de andere disciplines zoals trommen, vendelen, bazuinblazen, geweerschieten, kruisboogschieten, standaardrijden en jeu de boules.

Interesse in een discipline bij het Gilde of U komt een keer kijken, U bent van harte welkom op de ijzerkampen 22 bij het Gilde St. Antonius Abt, de oudste vereniging van Nuland.

En voor het geval U het nog niet weet, ………….  

De Guld…. is altijd kei gezellig !!!