GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Daor hedde de Guld

Dit is het thema voor de historische Gildedag op 31 mei 2020 in Nuland. Maar wat is dat nu zo’n Gildedag en wat is er te doen? Dit zal in de aankomende tijd duidelijk worden en zullen we u elke maand op de hoogte houden over bijvoorbeeld: de optocht, de massale opmars, het vaandel, disciplines binnen het gilde, enzovoort. Dit alles met historische foto’s met uitleg en natuurlijk ook met nieuwe foto’s.

Want wat is nu het Gilde precies en wat doen ze? Hieronder als leuke introductie een stukje tekst uit het lied “de Guld” van gildetroubadour Henk Habraken uit Dinther.

Daor kumt de Guld wir dur de straot

Gin haost, gin man die rent

Ze kuieren rustig aachter mekaar

Dè zen ze zo gewend

D’r lupt ôk iemes ût de maot

Hij kekt ’n bietje rond

Unne andere hî wè laast van jeuk

En krapt ‘ns aon zun kont

Ze lope hil wijd ût mekaor

De straot is goewd gevuld

Daor hedde de Guld, daor hedde de Guld

Daor hedde potdomme de Guld !

Natuurlijk zult u dit allemaal kunnen bekijken op 1ste Pinksterdag 31 Mei 2020 en kunt u getuige zijn wat het Gilde doet op zo’n Gildedag en welke activiteiten er allemaal voor de gildebroeders en gildezusters te doen zijn en nog belangrijker, wat er allemaal voor u te zien is.

Dus iedereen is van harte welkom om de grote optocht door Nuland te bewonderen en daarna op het feestterrein aan de IJzerkampen.  

Kortom u kunt dan meemaken hoe een feest gemaakt wordt bij ons Gilde want……

De Guld is altijd kei gezellig !!!