GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Michel de Wit nieuwe Koning Gilde Nuland

Op maandag 26 augustus is in Nuland weer gestreden om het Koningschap. Voordat stond te gebeuren hadden we in de ochtend eerst de Heilige Mis op de polderkerk. Na de Heilige Mis een vendelgroet gebracht voor de Kerkelijke Overheid en daarna vertrokken we richting “het Guldenschot” maar voordat we zover waren eerst nog een vendelgroet voor de bewoners van het Martinushuis. Terug op het Gildeterrein stond de koffie met broodjes al klaar. Rond de klok van 13.00 uur begon het officiële gedeelte met een woord van welkom door de Hoofdman. Hierna werd Burgemeester Mikkers ingevendeld als Ere-Deken van ons Gilde. Maar er werd nog iemand ingevendeld, en dat was onze nieuwe Jeugd-Koning die op zaterdag 24 augustus de vogel eraf schoot. En dat was Kai Bijveld en die mag zich het komende jaar Jeugd Koning noemen.

Na dit gebeuren werd onze Ere-Hoofdman Theo Hanegraaf nog in het zonnetje gezet door de Dorpsraad en kreeg voor vele verdienste een ankertje opgespeld.

Nadat onze Gildeheer, Ere-Deken en onze Keizer een schot gelost hadden op de Koningsvogel kon het Koningschieten beginnen. Er waren 6 deelnemers die met elkaar de strijd aangingen, uiteindelijk was het Michel de Wit die ineens de vogel naar beneden schoot, en zich dus de komende twee jaar Koning van ons Gilde mag noemen.

 Door de overige Gildebroeders is er geschoten op een prijsvogel, met een hevige strijd die uiteindelijk gewonnen werd door Sjak Hanegraaf , die deze vogel naar beneden wist te halen. Ook de dames kwamen deze dag aan bod, en gingen de strijd aan voor de titel van “Dag- Koningin”. Na ook hier een spannende strijd schoot Miranda Vervoort  de vogel naar beneden.

Later op de middag was er nog een klein officieel gedeelte voor de oude en nieuwe Koning. Eerst een dankwoord door onze Hoofdman Gerry van der Schoot aan de vorige Koning Twan Leenders voor zijn inzet en aanwezigheid de afgelopen 4 jaar. Hierna werden de versierselen bij de nieuwe Koning omgehangen en werd Michel de Wit ingevendeld als nieuwe Koning van het Gilde van Nuland.

koning Michel

 

koning Michel 1

 

Een zeer geslaagde dag vooral door het warme weer en toeschouwers zodat het een hele gezellige middag was en is er nog tot in de late uurtjes een mooi feestje gevierd.

 

Klik hier om de foto's van kermismaandag te bekijken.

                                                                                             

De Guld is altijd kei gezellig !!!