GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Koningsschieten Kermismaandag 2019

Maandag 26 augustus 2019 vinden wederom de kermisactiviteiten van het gilde plaats.

We beginnen de dag met de traditionele gildemis en die bij droog weer zal plaatsvinden op de restanten van de oude polderkerk. Wat een mooie historische traditie blijkt te zijn voor het gilde en de Nulandse geloofsgemeenschap. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De enigszins aangepaste Heilige Mis zal aanvangen om 10.00 uur met aansluitend een vendelgroet voor de Kerkelijke Overheid waarna het gilde met vliegend vaandel, slaande trom en bazuingeschal door Nuland heen loopt en nog een Vendelgroet brengt bij de bewoners van het Martinushuis.

Na afloop zal het gilde teruggaan naar het gildeterrein aan de IJzerkampen alwaar het om ca. 12.00 uur zal aankomen. Ook u bent vanaf deze tijd van harte welkom op ons gildeterrein.

Rond de klok van 13.00 uur volgt eerst een woord van welkom door de Hoofdman en zal Burgemeester Mikkers ingevendeld worden als Ere-Deken van ons Gilde. Hierna zal onze Gildeheer en onze Ere-Deken het Koningsschieten openen, en kan het tweejaarlijks Koningschieten beginnen. En de strijd om het Koningschap voor de komende twee jaar zal daarna losbarsten.

Wij nodigen u dan ook allemaal uit om dit te komen bekijken. Uiteraard zullen wij zorgen voor een gezellige dag met een hapje, een drankje en een stukje muziek!

U bent van harte welkom vanaf ± 12.00 uur bij ons gildeterrein aan de IJzerkampen 22.

De Guld is altijd kei gezellig !!!