GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Gildedag Kring Maasland te Nieuwkuijk

Op zondag 30 juni j.l. heeft ons Gilde deelgenomen aan de grote Gildedag van Kring Maasland die nu georganiseerd werd door het Gilde St Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk en waren we een van de 45 deelnemende Gilden. Het was een prachtige warme dag en daarom was er besloten dat er een hitteplan werd ingesteld. Dit betekende dat we onze jas thuis konden laten en dat we dus met blouse, hoed/baret en sjerp de optocht zouden lopen. Maar voordat we de optocht zouden lopen was er een andere volgorde als dat we normaal gewend zijn, nu was de massale opmars voor de optocht i.p.v. erna.

Maar ook andersom blijft dit een prachtig geheel om te zien. Natuurlijk kunt U dit ook een keer bewonderen en wel volgend jaar hier in Nuland waar wij als Gilde de grote Gildedag van Kring Maasland zullen organiseren. Maar terugkomend op de afgelopen Gildedag in Nieuwkuijk hadden we met een aantal Gildebroeders toch wel wat prijzen gehaald. We waren met niet veel Gildebroeders omdat vele op deze dag een feest hadden. Maar de meeste waren wel gekomen om mee te lopen met de optocht.

Ondanks de hitte en het kleine aantal deelnemers bij de wedstrijden laat het Nulandse Gilde zich niet zomaar uit het veld slaan en dat bleek wel tijdens de prijsuitreiking waar we toch maar liefst 5 eerste prijzen in de wacht wisten te slepen.

Een prijsoverzicht van deze Gildedag:

Trommen

1e prijs Klasse Jeugd t/m 12 jaar:     Hein van der Schoot

1e prijs Klasse Jeugd 12 tot 16 jaar:     Max van Rosmalen

1e prijs Jeugdgroep : Max van Rosmalen, Hein van der Schoot en Jayden Reijnders.

IMG 20190630 WA0002  IMG 20190630 WA0003

Geweer

1e prijs schieten Jeugd: Jari de Haas

1e prijs Viertal : Twan Leenders, Antoine van der Schoot, Michel de Wit en Jari de Haas.

20190630 144324  IMG 20190630 WA0007

IMG 20190630 WA0008  IMG 20190630 WA0005

 

 

Een geweldig resultaat behaald door de aanwezige (Jeugd) Gildebroeders die we van deze plaats dan ook nog van harte feliciteren en danken voor hun getoonde inzet. Want de jeugd doet het toch maar weer, geweldig jongens !!

20190630 194004

De Guld is altijd kei gezellig !!!