GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Groot Nuwelants Jeu de Boules Toernooi 2019

Op een enigszins bewolkte en regenachtige ochtend startte op 30 mei j.l. de veertiende editie van het “Groot Nuwelants Jeu de Boules Toernooi” op het terrein van het Gilde aan de IJzerkampen. Voor de vijfde keer was dit toernooi vastgesteld op Hemelvaartsdag. Immers, het hele jaar door worden vele activiteiten georganiseerd waardoor de kans op dubbele activiteiten groot was. In ieder geval is het de deelnemers en het gilde wederom goed bevallen dus ook voor volgend jaar staat het weer vast dat het toernooi zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag!

 

DSC01099  DSC01090

Ondanks dat de weersvooruitzichten deze keer wat somber waren konden tijdens de voorronden op het grasveld kon iedereen zich te goed doen aan een redelijk weertje waardoor alle deelnemers met veel plezier hun wedstrijden konden spelen. In totaal 14 teams hadden zich opgegeven voor dit toernooi. 

 

DSC01112  DSC01116

Uiteindelijk bleven er 8 teams over welke zich geplaatst hadden voor de kwartfinales welke later in de middag zouden plaatsvinden. Na diverse spannende wedstrijden welke gespeeld werden op de gritbanen van het gilde werd de strijd om de derde plaats uiteindelijk gewonnen door de winnaars van vorig jaar, het team “Christel en Mien” gevormd door Christel Grandjean en Mien van den Heuvel.

Na drie hele spannende wedstrijden tijdens de finale werd de titel ‘Landjonker 2019’ gewonnen door team “Les Clochards”, Roeland Steenhuis en Marc van der Dam. Team “De Boschjes” gevormd door Geert en Caroline van den Bosch werden zeer knap tweede.

Dus zag het er na een spannende dag de totaal uitslag er zo uit;

3e         Pachters van Nuwelant            “Christel en Mien”      
                                                          Christel Grandjean en Mien van den Heuvel

2e         Heerboeren van Nuwelant       “De Boschjes” 
                                                          Geert en Caroline van den Bosch

1e         Landjonkers van Nuwelant       “Les Clochards”          
                                                          Roeland Steenhuis en Marc van der Dam

Het gilde en alle deelnemers en toeschouwers kunnen terugzien op een gezellige en geslaagde dag.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.