GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Gildedag Hoge Schuts Geffen

Dertien Gilden van de grotere Gildekring Maasland vormen De Hoge Schuts en komen jaarlijks bij elkaar voor een Gildedag. Zondag 26 mei was het Sint-Joris Gilde van Geffen gastheer. Ons Gilde was natuurlijk van de partij en jawel heel sportief zelfs want het ging op enige na op de fiets naar Geffen. De Kringdag werd gehouden bij molen “de Vlijt” aan de groenstraat in Geffen.

Nadat 's-morgens de heilige mis en de erewijn was geweest begon rond de klok van 12.15 uur de optocht door Geffen en daarna op het feestterrein de massale opmars. Na dit gebeuren begonnen de wedstrijden en werd er op een sportieve wijze gestreden.

3 gildedag geffen 2019

 

En het Nulandse Gilde haalde natuurlijk weer wat prijzen weg en dat bleek wel tijdens de prijsuitreiking waar we maar liefst 11 prijzen binnen sleepten. Een mooie prestatie van onze Gildebroeders. Hieronder de prijswinnaars:

Trommen

1e prijs  Groepstrommen jeugd: Max van Rosmalen, Hein van der Schoot en Jayden Reijnders.
1e prijs  Klasse jeugd t/m 12 jaar:   Hein van der Schoot.

2e prijs  Klasse jeugd t/m 12 jaar:   Jayden Reijnders.           

1e prijs  Klasse jeugd 12 tot 16 jaar:   Max van Rosmalen.

 

Bazuin blazen

1e prijs Klasse A:      Jarno de Haas.

 

Kruisboog schieten

1e prijs Korps:   Twan Leenders, Peter Tielemans, Willie Tielemans en Riny van der Doelen. 

 

Geweer schieten

1e prijs Personeel:     Antoine van der Schoot.

2e prijs Personeel:     Harm van der Schoot.

1e prijs Kampioen:    Harm van der Schoot.

2e prijs Jeugdklasse:   Jari de Haas.

1e prijs Viertal:  Antoine van der Schoot, Harm van der Schoot, Michel de Wit en Jari de Haas

12 gildedag geffen 2019

22 gildedag geffen 2019    21 gildedag geffen 2019

Een geweldig resultaat behaald door de aanwezige gildebroeders die we van deze plaats dan ook nog van harte feliciteren en danken voor hun getoonde inzet. Helaas misten we net het Wisselschild maar misschien volgend jaar weer naar Nuland toe.

En wil je ook een keer gezelligheid, competitie, gedrevenheid en Broederschap…. Ga een keer met de Guld mee, want…. De Guld is altijd kei gezellig !!!       

Klik hier voor meer foto's van deze dag.