GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Gildeheer pastor Verbakel 85 jaar

Zondag 9 juni en dus op 1ste Pinksterdag hadden we een Heilige Mis ter ere van de verjaardag van onze Gildeheer pastor Gerard Verbakel. En met 85 jaar een mooie leeftijd om het goed te vieren in onze kerk. In de ochtend verzamelde we in “het Guldenschot” in het bos van de Pastoor dus en liepen we in vol ornaat via het Gildelaantje naar de Sacristie waar we onze Gildeheer zouden ophalen. Eenmaal ‘ingevoegd’ tussen de Gildebroeders liepen we langs de kerk en via de grote deuren de kerk in met slaande trom en bazuingeschal. De Mis in de kerk werd ook verzorgd door het koor en was het thema de Heilige Geest die neerdaalde bij de apostelen.

Na de Heilige Mis werd er door het Gilde een Vendelgroet gegeven bij de pastorie voor onze Gildeheer en werd gade geslagen door de kerkgangers. Na de vendelgroet werden we uitgenodigd voor een bakje koffie in de kerk. Nadat we onze pastoor gefeliciteerd hadden en we de koffie hadden gedronken gingen we weer terug via het Gildelaantje naar “het Guldenschot” om de spullen op te ruimen en nog wat te drinken te nemen.

Het was een mooie Pinksterdag met een extra feestelijk tintje met de verjaardag van onze Gildeheer.