GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Koningsdag 2019

Zaterdag 27 April vierden we uiteraard weer Koningsdag in heel Nederland, en natuurlijk ook in Nuland.

Rond 09.00 uur startte het ochtendprogramma met een defilé naar de Kiosk met uiteraard Harmonie Union voorop met daarna het Gilde in vol ornaat. Buiten op de Kiosk was de aubade met een toespraak door Burgermeester Mikkers en met uiteraard een vendelgroet voor "God, Koning en Vaderland" van het Gilde. Na dit officiële gedeelte ging de stoet richting de IJzerkampen, met Harmonie Union voorop daarachter de kinderen met versierde fietsen en ander rijdend materiaal en daarachter het Gilde.
Aangekomen op het Gildeterrein ging het ochtend programma van start voor de jeugd waar ze van alles konden doen, en met de hele dag muziek van DJ Tristan. 

En ondanks de voorspellingen viel het gelukkig 100 % mee met het weer, maar misschien was hierdoor de oranjemarkt wel een beetje in het water gevallen.  

Na een wat stroef begin werd het al snel vol en gezellig op het Gildeterrein met ouders en veel kinderen die snel op de 2 luchtkussens klommen en sprongen om lekker gek te doen, een parcours afleggen met eerst zaklopen, ringsteken en blokken lopen en altijd prijs uit de grabbelton, jezelf laten schminken als een tijger of iets anders, door 3 gaten te schieten met een voetbal, met een korfbal in de korf gooien, jeu de boules ballen werpen voor punten, oud Hollandse spellen spelen zoals blikken gooien, ringen werpen, de pluimert en het gildelaantje en met een luchtbuks schieten op kleppen voor groep 5 t/m 8 en ballonnen schieten voor groep 1 t/m 4. Ook de huifkartocht door Nuland, eerst voor de bejaarden en later voor de kinderen. En natuurlijk was er chips, ranja en een ijsje. Kortom volgens het Gilde was het wel een geslaagde ochtend met natuurlijk een prijs voor de mooiste versierde fiets/skelter gekozen door het oranje comité en prijzen voor de oranjespelen voor groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8 .

Hieronder de prijswinnaars:

Versierde fiets/skelter           :   1ste prijs: Pim van der Schoot  

Oranjespelen

Groep 1 t/m 4 :   1ste prijs: Raf van Erp.   2de prijs: Ize Lunenburg. 3de prijs: Fay Hurkens.

Groep 5 t/m 8 :     1ste prijs: Floor Vink.   2de prijs: Silvy Slaats. 3de prijs: Hein van der Schoot.

Vanaf 14.00 uur ging het middagprogramma van start en ook mede door het wat bewolkte en frisse weer werd er begonnen rond de klok van 15.00 uur met de diverse schietwedstrijden en was het toch gezellig druk in het bos van de Pastoor en was het goed vertoeven op het Gildeterrein.

Met goede muziek van DJ Tristan en wat eten van het smulbusje en drinken van de bar, werd er tussendoor bij het schieten een mooie strijd gestreden met het personeel schieten bij Heren en Dames, Burgerkoning schieten en 7 viertallen om de felbegeerde wisselbeker.

Hieronder de prijswinnaars van het middagprogramma:

Burgerkoning  :     Rik Pennings (101 schoten).

Heren personeel : 1ste Rein Korsten. 2de Mark Reijnders. 3de Jaroen Piek.

Dames personeel: 1ste Nicole Verstegen. 2de Jacqueline Timmermans. 3de Sandra Steenbakkers

           

Viertallen :

1ste plaats en tevens winnaar van de “Gerrit van der Schoot” Wisselbeker:  Team “Gas Erop”

- Vincent Kerkhof, Jaroen Piek, Roy Bijveld en Iris van Rosmalen

           

2de plaats :   Team “De Moekes van de Gildebroeders”

- Jeanette Reijnders, Judith van der Schoot, Kim Simon en Sandra Steenbakkers

 

3de plaats :   Team “We hebben ‘t geschoten”

- Yvonne Maas, Corine Maas, Joyce Schellekens en Nicole Verstegen

 

Na de prijsuitreiking was het nog lang gezellig bij de Guld en natuurlijk felicitaties aan de prijswinnaars en dank aan alle deelnemers en aanwezigen op deze Koningsdag.

Natuurlijk ook een woord van dank aan de sponsoren voor deze Koningsdag zodat we voor alle inwoners van Nuland ook dit jaar weer een leuke dag konden regelen.

Al met al was het ondanks het weer toch een zeer geslaagde ochtend voor de kinderen die er van genoten en toch ook een geslaagde en gezellige middag bij het schieten.

Kortom bij de Guld ……..da’s pas écht gezellig !!

 

Klik hier voor foto's van deze dag.