GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Kaderdag in Rosmalen

De oefendag voor het nieuwe gildejaar (Kaderdag) van Gildekring Hoge Schuts was dit jaar in Rosmalen op zondag 14 april. Deze dag is met name een ontmoeting waar de jeugdige gildeleden tot 16 jaar kunnen oefenen voor de komende wedstrijden op de Gildedagen.

Na het welkomstwoord maakte de jeugd zich klaar voor de wedstrijden in trommen, vendelen en bazuinblazen op deze frisse zonnige ochtend. Ook het Gilde van Nuland was er natuurlijk bij en met 5 jeugdleden.

Zo deden Jorg Tielemans en Jayden Reijnders mee met het bazuinblazen en bij het trommen deden Max van Rosmalen, Jayden Reijnders, Hein van der Schoot en Kai Bijveld mee. En bij het vendelen hadden we dit jaar helaas geen deelnemers van ons Gilde. Ook dit jaar weer deden onze jeugd gildebroeders hun uiterste best en dat was ook wel te zien, want ze strijden voor een geldprijs en voor de Wisseltrofee van de Gildekring Hoge Schuts. Nadat de individuele wedstrijden waren geweest liet onze jeugdgroep van het trommen nog even een mooie presentatie zien in groepstrommen. Hierna was het even wachten op de prijsuitreiking, en op zo’n oefendag is er natuurlijk prijs voor iedereen. Rond de klok van 12 uur begon de prijsuitreiking.

groepstrommen

Bij het Bazuinblazen was het de 3de prijs voor Jorg Tielemans, en de 2de prijs voor Jayden Reijnders.

Bij het trommen was het de 4de prijs voor Kai Bijveld, de 3de prijs voor Jayden Reijnders, de 2de prijs voor Max van Rosmalen en de 1ste prijs met de Wisseltrofee voor Hein van der Schoot.

   prijswinnaars

Voor iedereen een hele mooie prestatie en natuurlijk ook alle Jeugd van harte gefeliciteerd. En zo lieten de Nulandse jeugdleden zien dat ze dit jaar weer goed voor de dag kunnen komen bij de komende Gildedagen.