GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Teerdag 2019

Op zaterdag 19 januari stond onze jaarlijkse Teerdag op het programma.

De dag begon zoals gewoonlijk met een Gildemis in de kerk waarin het nieuwe lid Bart Westerlaken werd ingevendeld. Na de heilige mis werd er een vendelgroet gebracht voor de kerk en daarna een klein rondje door ons dorp waar we nog een vendelgroet hebben gebracht voor de bejaarden bij het martinushuis. Omdat het toch wel fris was waren we dus snel bij onze eindbestemming café Kerkzicht. En na even opgewarmd te hebben, genoten we daarna van een heerlijke koffietafel.


Na de koffietafel werd door onze hoofdman Gerry van der Schoot het officiële gedeelte geopend door te beginnen met het jaarverslag van 2018 om daarna een aantal Gildebroeders in het zonnetje te zetten en met name 7 jubilarissen. Maar voordat deze aan de beurt waren kregen de huidige instructeurs voor het trommen, bazuinblazen en vendelen een kleinigheidje voor hun inzet in de vorm van cadeaukaart. En nu waren de jubilarissen aan de beurt. 

Frans Swanenberg en Willie Tielemans vierden beide hun zilveren jubileum, dus 25 jaar lid en nadat onze Hoofdman over ieder wat verteld had kreeg men hiervoor de bijbehorende versierselen.

Hierna de 40 jarige jubilarissen en de eerste was Jack Hanegraaf die werd geprezen voor zijn inzet bij het Gilde en kreeg een zilveren schild en van een afvaardiging van de Overheid van Kring Maasland de “Kringonderscheiding in Zilver” met bijbehorende oorkonde.

Hierna was Charles Tielemans als 40 jarige jubilaris aan de beurt en werd eveneens geprezen voor zijn inzet bij het Gilde en kreeg ook een zilveren schild en de “Kringonderscheiding in Zilver” met bijbehorende oorkonde van Kring Maasland.

Na dit gebeuren was Jan van der Linden de volgende 40 jarige jubilaris en werd ook geprezen voor zijn inzet bij ons Gilde en kreeg tevens een zilveren schild en van de Kring Overheid de “Kringonderscheiding in Zilver met Bourgondische Vuurslag” met bijbehorende oorkonde.

En de laatste 40 jarige jubilaris was onze Hoofdman Gerry van der Schoot en werd natuurlijk ook geprezen voor zijn inzet voor ons Gilde maar ook in het algemeen voor het Gildewezen waar hij zijn aandacht aan besteed. Voor zijn jubileum kreeg onze Hoofdman uiteraard een zilveren schild en kreeg van de Overheid van Kring Maasland de hoogste onderscheiding namelijk de “Kringonderscheiding in Zilver Verguld, met Bourgondische Vuurslag” met bijbehorende oorkonde.

Maar dit was nog niet alles want Henk Rombout spande de kroon met 50 jarige jubilaris.

Henk werd eveneens geprezen voor zijn inzet bij ons Gilde en kreeg hiervoor het beroemde St. Antonius beeld. Na dit spektakel speelde de bazuinblazers de felicitatie mars en kon iedereen alle jubilarissen met eventuele echtgenote feliciteren.

Na dit gebeuren werden de prijzen nog bekend gemaakt door de beide schietcommissie ’s en de jeu de boules commissie. Ondertussen ging de feestdag gewoon weer verder en rond de klok van drie uur was er een leuke verrassing. Er was namelijk een tonproater uitgenodigd om een leuk stukje voor te dragen. Het was Jan Schellekens uit St. Michielsgestel die heel toepasselijk voordroeg “de Gildebroeder van Sint-Bacchus en Sint-Lazerus”. En het was een geweldige voordracht en wat hebben we gelachen. En zelfs Burgemeester Mikkers van Den Bosch vond het een geweldig stuk.

Want ja ook die was van de partij en werd na het tonproaten ingehuldigd als Ere-Deken van ons Gilde met de daarbij behorende Ere-Deken schild en Ere-Deken sjerp wat omgehangen werd door onze Koning en onze Keizer. En onze Hoofdman gaf nog even door dat op Kermismaandag wordt de burgemeester nog officieel ingevendeld als Ere-Deken van ons Gilde. Burgemeester Mikkers antwoordde hierop dat hij het Gilde wil beschermen en het koesteren als Ere-Deken van ons Gilde wat met een applaus beantwoord werd.

Hierna had Burgemeester Mikkers nog een taak en maakte als nieuwe Ere-Deken ook de nieuwe gildebroeder van het jaar bekend. En de Gildebroeder van het jaar was geworden Arjan van Bakel, onze Deken-Rentmeester. Arjan werd dan ook geprezen voor zijn tameloze inzet voor ons Gilde en wat nog belangrijker is, hij let goed op onze centen. En hij heeft dit zeker verdiend want de Gildebroeder van het jaar wordt gekozen door alle Gildebroeders.

Na dit nog late officieele gedeelte werd er nog verder gefeest en was er nog rond de klok van zes uur nog een heerlijk frietbuffet en daarna was de afsluiting van onze jaarlijkse zeer geslaagde Teerdag.

Al met al was het weer een mooie Teerdag met ons Gilde en was het natuurlijk weer kei gezellig bij de Guld !!!!

Klik hier om de foto's van deze mooie Teerdag te zien.