GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Europees schutterstreffen in Neer

Europees schutters treffen in Neer

Op vrijdag 17 augustus vertrokken we met ruim 20 personen van het Gilde met de bus richting Neer in Limburg waar het Europees schutters treffen plaats vond.

 

EST Leudal 17 aug 2018 46

Maar eerst naar ons Hotel van Eyk in het plaatsje Maaseik in België om in te checken. Daar aangekomen bij het hotel werden we als Gilde gastvrij ontvangen en het was een prachtig hotel met mooie kamers, oftewel perfect in orde. Na ingecheckt te hebben en ieder een T-shirt van het Gilde aan had zodat we elkaar van ver konden herkennen, reden we met de bus naar Neer om eerst even wat te eten en daarna de feesttent in. Een prachtige avond was het en heel veel bekenden gezien en gebuurt en gedronken.

De volgende ochtend kregen we een heerlijk ontbijt en zo rond 11.00 uur reden we weer naar het feestterrein toe. Onze Koning en Hoofdman waren toen al naar Neer toe om zich aan te melden voor het Europees Koningsschieten. Rond 12.00 uur waren we alweer op het feestterrein waar alweer de eerste biertjes besteld werden. In de middag begon het koningsschieten en onze Koning Twan Leenders deed ook mee. 

EST Leudal 18 aug 2018 42

Op die dag doen er zo’n 500 Koningen mee uit heel Europa en dat is een prachtig gezicht om te zien. Er staan 10 bomen met een vogel erop en per boom schieten er 50 Koningen op een vogel.

EST Leudal 18 aug 2018 75

Diegene die de vogel eraf schiet is door samen met 2 ervoor en 2 Koningen erna. 

 EST Leudal 18 aug 2018 82

En die gaan naar de laatste boom waar de uiteindelijke Europese Koning uit voort komt.

Onze Koning zat er niet bij die door ging naar de volgende ronde maar had wel een unieke ervaring meegemaakt.

EST Leudal 17 aug 2018 84 EST Leudal 17 aug 2018 94 EST Leudal 18 aug 2018 110

Zo rond de klok van 17.00 uur was de nieuwe Europese Koning bekend en wel een Koning uit Limburg waarna het feest vieren gewoon weer verder ging. En natuurlijk wij als Gilde gingen verder waar we gebleven waren, goed eten en lekker drinken en feest vieren.

Zo rond de klok van 24.00 uur gingen we weer naar de bus toe om terug te keren naar het Hotel, maar eerst vlakbij het Hotel even een café binnen lopen want we hadden nog niet genoeg gehad, dachten we….

De volgende ochtend weer een lekker ontbijt in het hotel en iedereen het Gildepak aan voor de grote optocht die dag, vertrokken we om 11.00 uur nadat we uitgecheckt hadden in het hotel richting Neer. Iets voor 12.00 uur waren we op het terrein en zagen de eerste Gilden/Schutterijen vertrekken voor de optocht die om 12.00 uur begon.

IMG 0047  IMG 9771

Wij hadden de tijd want ons Gilde had nummer 321 in de optocht van de ongeveer 500 Gilden en Schutterijen uit Europa. 

IMG 9700  IMG 9747

IMG 9875   IMG 9913

IMG 9975

Een machtig mooi gezicht om al die Gildebroeders te zien in een prachtige optocht. Tijdens de optocht stonden er ook heel veel mensen langs de kant in tentjes, zelfgebouwde tribunes en verhogingen. En het was veel want we hoorden dat er 35.000 mensen aan publiek was volgens de politie.

IMG 0001   IMG 0005

IMG 0004  IMG 0012  

IMG 0009  IMG 0016

En door al dat publiek valt zo’n optocht mee en was het voor ons ook genieten, zelfs tot het eind toe waar we meteen richting tent liepen waar het bier al klaar stond. Rond de klok van 18.15 kwam het laatste Gilde langs en was de optocht afgelopen. Het was een hele mooie middag met natuurlijk weer het nodige gerstenat en veel plezier.

Zo rond de klok van 20.00 uur gingen we met de bus terug naar Nuland toe om in het Guldenschot nog een biertje te pakken en een machtig mooi weekend af te sluiten.

Al met al waren het drie hele gezellige, gebroederlijke en feestelijke dagen die eigenlijk iedereen eens een keer moet meemaken. Dan ziet men een spektakel wat ongekend is en dan merk je het broederschap door heel Europa heen, want ook al versta je ze soms niet, samen een biertje drinken doet wonderen.

De Guld is …(niet voor watjes)………..altijd kei gezellig !!!

 

Voor meer foto's van het EST in Neer, klik hier