GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Kermis Nuland 2018

HEIN VAN DER SCHOOT NIEUWE JEUGD-KONING!

Zaterdagmiddag 25 augustus werd het Jeugd-Koning schieten gehouden en tevens het Kermis zaterdag schieten met kruisboog bij het Gilde Sint Antonius Abt. Voordat het Jeugd-Koning schieten zou beginnen zouden we eerst inschieten met de kruisboog, maar door het slechte weer begonnen we eerst met het Jeugd-Koning schieten zodra het droog was. En zouden we beginnen met schieten met de kruisboog na het belangrijkste van de dag namelijk het Jeugd-Koning schieten.

Zeven jeugdleden waren aanwezig voor deze spannende activiteit. En ging het om de titel Jeugdkoning 2018/2019. Nadat zes speelkaarten waren geschud, want de dan nog Jeugd-Koning mag natuurlijk beginnen, pakte ieder een kaart en werden de namen opvolgorde gezet zodat we konden beginnen.

De spanning was op de gezichten te zien en ze konden niet wachten om het eerste schot te lossen met het geweer. En er werd daarna zeker goed geschoten want de stukken hout van de vogel vlogen er nogal eens af wat weer door het publiek werd gereageerd met ooh’s en aah’s. Het werd een titanen strijd, de vogel liet zich niet makkelijk van het stokje schieten. Uiteindelijk na 58 schoten was daar Hein van der Schoot die de vogel een lesje leerde en zo nadat Hein al in 2014 zich tot Jeugd-Koning schoot mag hij zich nu Jeugd-Koning 2018/2019 noemen. Hein van harte gefeliciteerd.

Na de felicitaties gingen 12 Gildebroeders beginnen met het Kruisboog schieten en uiteindelijk werd Theeke van Santvoort de winnaar.

 

KERMISMAANDAG

Traditioneel vindt op kermismaandag op het terrein van het gilde het kermisschieten plaats.

Voordat dit gebeurde zouden we als traditie weer een openlucht mis laten plaats vinden bij de Polderkerk maar helaas ging dit niet door ivm het slechte weer. Dus dan de Heilige Mis in de kerk. Het thema in de mis was Johannes de Doper zoals onze kerk en ook de Polderkerk na vernoemd is, oftewel Johannes Onthoofding. Na de Heilige mis hebben we eerst een groepsfoto laten maken, wat we altijd op een mooie plek doen in Nuland, en dit keer hebben we dit in de kerk gedaan op het Altaar. Na de foto naar buiten voor de vendelgroet en daarna trok de stoet van gildebroeders naar de richting het Martinushuis waar een Vendelgroet werd gepresenteerd voor de bewoners wat tevens ook goed beviel bij alle aanwezigen.

Van daaruit liepen we terug naar ons gildehuis en daar aangekomen op ons gildeterrein was er binnen een korte tijd volop gezelligheid. Voordat het schieten begon was er eerst nog een kleine officieel gedeelte en dat was natuurlijk voor onze nieuwe Jeugd-Koning. Nadat onze Hoofdman het welkomstwoord had gedaan en de Jeugd-Koningsvogel werd omgehangen bij Hein door onze Koning kwam daarna het in vendelen van onze nieuwe Jeugd-Koning Hein van der Schoot. Na deze traditie nam onze Hoofdman verder het woord om even terug te komen op afgelopen Koningsdag om de winnaars van de ballonnenwedstrijd een leuke prijs te geven.

In totaal waren er 23 kaartjes terug gestuurd met verschillende afstanden maar degene die het verste waren gekomen zouden een prijs krijgen en daar zijn 3 winnaars uitgekomen:

3e prijs   Afstand: 152 km – gevonden in ’t Hijkerveld in Smilde     Raf Lunenburg
2e prijs   Afstand: 198 km – gevonden in Surwold in het Emsland in Duitsland   Ties Bosch
1e prijs   Afstand: 1180 km – gevonden in Ulsteinvik in Noorwegen     Willem Schippers

Alle drie kregen ze een cadeaubon om te besteden bij Intertoys.

Hierna begon het schieten op de Prijsvogel, dag Koningin en wipschieten. Pastoor Verbakel mocht zoals de traditie is het eerste schot lossen op de prijsvogel en toen barste het los.
Met 18 gildebroeders nam men deel om op de prijsvogel te schieten, en de prijsvogel werd er af geschoten door Jan Maas met het 190ste schot.

Bij de dames waren er 5 deelnemers en Jeannette Reijnders-van Rosmalen wist zich tot dag koningin te schieten met het 100ste schot en de 1e prijs bij het wipschieten met 4 deelnemers werd behaald door Twan Leenders. Hierna hebben we genoten van ons prachtige onderkomen met toch goed weer en de gezelligheid van onze nulandse inwoners en een hapje en een drankje.

Kortom…..

De Guld is altijd kei gezellig !!!

 

Wil je foto's zien van de kermiszaterdag, klik dan hier
Wil je foto's zien van de kermismaandag, klik dan hier