GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Dodenherdenking

Ook dit jaar heeft ons gilde op vrijdagavond 4 mei zijn medewerking verleend aan de plechtigheden rondom de jaarlijkse dodenherdenking. Op deze toch weer bijzondere gelegenheid waren er weer veel belangstellenden op afgekomen. Tijdens de mis in de kerk werd er aandacht geschonken aan het thema van dit jaar “ Verzet “.

Vanuit de gemeente Den Bosch was er een boek uitgebracht van de verzetsleden die in de gemeente waren gesneuveld. Natuurlijk ook mensen uit Nuland en het boek werd meegedragen door Ere-Hoofdman Theo Hanegraaf richting het herdenkingsmonument. De stoet voorafgaand door het Gilde liep vanuit de kerk naar het monument voor de kranslegging samen met alle andere genodigden. Voorafgaand van de twee minuten stilte om acht uur een woord van de afgevaardigde van de gemeente Den Bosch en daarna werden alle gesneuvelden uit Nuland door Hoofdman Gerry van der Schoot uit het boek voorgelezen. Hierna werd er een vendelgroet gebracht door onze Vaandrig en de "signaal Taptoe" werd geblazen waardoor het officiële gedeelte tot een einde gekomen was en de gehele stoet terug liep richting de kerk.

Een mooie, ingetogen plechtigheid.

Foto's van de Dodenherdenking vind je hier