GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Koningsdag 2018 in Nuland

Vrijdag 27 April vierden we uiteraard weer Koningsdag in heel Nederland, en natuurlijk ook in Nuland.

Rond 09.00 uur startte het ochtendprogramma met een defilé naar de Kiosk met uiteraard Harmonie Union voorop met daarna het Gilde in vol ornaat. Buiten op de Kiosk was de aubade met een toespraak door Burgermeester Mikkers en met uiteraard een vendelgroet voor "God, Koning en Vaderland" van het Gilde. 

dsc09734  dsc09753

 

Na dit officiële gedeelte ging de stoet richting de IJzerkampen, met Harmonie Union voorop daarachter de kinderen met versierde fietsen en ander rijdend materiaal en daarachter het Gilde. Aangekomen op het Gildeterrein ging het ochtend programma van start voor de jeugd waar ze van alles konden doen.

dsc09778  dsc09807

Zo was er een echte oranjemarkt, 2 luchtkussens om lekker gek te doen, jezelf laten schminken als een vlinder of iets anders, door 3 gaten te schieten met een voetbal, met een korfbal in de korf gooien, blikken gooien, hoefijzer werpen, jeu de boules ballen werpen voor punten, of met een luchtbuks schieten op een kaartje voor punten of op ballonnen en roosjes met pijpjes schieten.

dsc09783  dsc09801

dsc09797  dsc09845

dsc09824  dsc09819

dsc09785  dsc09817

 

En natuurlijk was er chips, ranja en een ijsje en ballonnen op laten in de lucht. En kon men ook een keer vendelen of wat dan ook. 
Kortom volgens het Gilde was het wel een geslaagde ochtend met natuurlijk ook mooie prijzen.

Hieronder de prijswinnaars:

Versierde fiets/skelter:      
1ste prijs Finn Schel  
2de prijs Ties Bosch   
3de prijs Maud Bosch

Oranjespelen:      
1ste prijs Stijn Boeijen   
2de prijs Jorg Tielemans
3de prijs Ties Bosch

Rond de klok van 14.00 uur werd er begonnen met de diverse schietwedstrijden en was het gezellig druk in het bos van de Pastoor en was het goed vertoeven op het Gildeterrein.

Met de band “Black Sell” was er een goei stukske muziek en werd het heel gezellig met een hapje en een drankje erbij.

dsc09866  dsc09880

dsc09881  dsc09882

Tussendoor werd er met het grote deelnemersveld bij het schieten een mooie strijd gestreden met 9 viertallen om de felbegeerde wisselbeker, het personeel schieten bij Heren en Dames en bij het Burgerkoning schieten.

Hieronder de winnaars;

Burgerkoning:    
Daniël van Rosmalen (188 schoten)

Heren individueel:
1ste Mark Reijnders
2de Johan van den Hanenberg
3de Mart van der Kallen

Dames individueel:
1ste Daisy van der Schoot
2de Judith van der Schoot
3de Willie Piek      

Viertallen:
1ste plaats:  Team “Mc Joyriders" (en tevens winnaar van de “Gerrit van der Schoot” Wisselbeker)
2de plaats:   Team “De Vrouwkes”
3de plaats:   Team “Cheers 3”

Felicitaties aan de winnaars en dank aan alle deelnemers en aanwezigen op deze Koningsdag en het blijkt wel weer het is bij de Guld altijd kei gezellig !!!!!

Wil je meer foto's van Koningsdag zien, klik dan hier