GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Kaderdag in Uden

De oefendag voor het nieuwe gildejaar (Kaderdag) van Gildekring Hoge Schuts was dit jaar in Uden op zondag 8 april. Deze dag is met name een ontmoeting waar de jeugdige gildeleden tot 16 jaar kunnen oefenen voor de komende wedstrijden op de Gildedagen.

Na het welkomstwoord maakte de jeugd zich klaar voor de wedstrijden in trommen, vendelen en bazuinblazen op deze lekkere warme ochtend. Ook het Gilde van Nuland was er natuurlijk bij en met 6 jeugdleden. Zo deden Jorg Tielemans en Jayden Reijnders mee met het Bazuinblazen, bij het trommen deden Max van Rosmalen, Jari de Haas, Jayden Reijnders en Hein van der Schoot mee en bij het Vendelen deden mee, Ries Hurkens en Max van Rosmalen. En zo zie je maar dat sommige met meerdere disciplines mee doen en dat mag altijd natuurlijk. Ze zetten allemaal hun beste beentje voor en dat was ook wel te zien, want ze strijden voor een geldprijs en voor de Wisseltrofee van de Gildekring Hoge Schuts. Nadat ze de wedstrijden hadden gehad in Bazuinblazen, Vendelen en Trommen was het even wachten tot de prijsuitreiking. En op zo’n oefendag is er natuurlijk prijs voor iedereen. Rond de klok van 12 uur begon de prijsuitreiking.

20180408 104242web 20180408 105548web

Bij het Bazuinblazen was het de 3de prijs voor Jorg Tielemans, en de 2de prijs voor Jayden Reijnders.

Bij het Vendelen jeugd klein was het de 6de prijs voor Ries Hurkens, en bij het Vendelen jeugd groot was er de 1ste prijs voor Max van Rosmalen.

Bij het trommen was het de 4de prijs voor Jayden Reijnders, de 3de prijs voor Jari de Haas, de 2de prijs voor Max van Rosmalen en de 1ste prijs met de Wisseltrofee voor Hein van der Schoot.

20180408 122924web 20180408 123152web

20180408 123526web

 

Voor iedereen een hele mooie prestatie en natuurlijk ook alle Jeugd van harte gefeliciteerd. En zo lieten de Nulandse jeugdleden zien dat ze dit jaar weer goed voor de dag kunnen komen bij de Gildedagen.

20180408 124016web