GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Teerdag 2018

Op zaterdag 20 januari stond onze jaarlijkse Teerdag op het programma.

Uiteraard begon de dag met een Gildemis waarin het nieuwe lid Richard Hurkens werd ingevendeld. Na de Gildemis werd er een vendelgroet gebracht bij de kerk en bij de pastorie.  

                    

 

Vanaf de pastorie liepen we een rondgang door het dorp richting de Tielebar waar men even lekker kon opwarmen. Na even gezeten te hebben kregen we een goed verzorgde koffietafel bij de Tielebar. Het officiële gedeelte was toen aan de beurt en begon onze Hoofdman met het jaaroverzicht van 2017. Hierna werd eerst door Hoofdman Gerry van der Schoot afscheid genomen van instructeur Cor Houdijk die van het Gilde een tinnen bord met inscriptie ontving en van de tamboers en bazuinblazers een beeld met een tamboer en bazuinblazer.

  

Na dit gebeuren werd Ad Tielemans geprezen voor zijn jarenlange inzet bij het Gilde en gehuldigd voor zijn 40-jarig jubileum met een zilveren schild en kreeg van een afvaardiging van de Overheid van Gildekring Maasland de “Kringonderscheiding in Zilver” met bijbehorende oorkonde. Wat hij dan ook met een “big smile” in ontvangst nam.

(

Even later werd Willy van der Linden namens alle gildebroeders door Ere-Hoofdman Theo Hanegraaf gehuldigd als Gildebroeder van het Jaar 2017. Meteen daarna ontving Ere-Hoofdman Theo Hanegraaf de oude zilveren afbeelding van Antonius Abt welke hij jaren heeft meegedragen op zijn oude Hoofdmanstaf.

 

 

Een prachtig zilver stuk wat natuurlijk in het Guldenschot komt te staan. Ten slotte was er nog de uitreiking van de prijzen door de geweer-, kruisboog- en jeu des boules commissie en begon toen de feestmiddag met ook nog een loterij met mooie prijzen. Ondertussen ging alle jeugd er even lekker tussen uit om te gaan bowlen en bij terugkomst hadden ze een fijne middag gehad en vertelde ze dat ze elkaar goed geholpen hadden. Broederschap ten top. In de middag werd er nog geruime tijd gezellig gekletst, gedronken en gegeten van het lekkere frietbuffet en mogen we weer terugzien op een geslaagde Teerdag.

 

Voor meer foto's van de jaarlijkse teerdag, klik hier