GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Gilde Nuland naar Landjuweel Soest

Op zondag 3 september nam het Gilde St. Antonius Abt uit Nuland deel aan het Brabants Landjuweel te Soest. Een Landjuweel is een Gildendag die maar eens in de 7 jaar wordt gehouden in de Noord Brabantse Federatie van Schuttersgilden, en nu was het georganiseerd door het Groot Gaesbeeker Gilde uit Soest in de provincie Utrecht. Dit groots opgezet spektakel met Gilden uit Brabant, Limburg en Gelderland met een aantal van 122 Gilden dus wat garant staat voor een prachtig schouwspel met ongeveer 3000 Gildenbroeders en –zusters.

Met een prachtige opening met een echte massale opmars van alle Gilden en daarna een mooie optocht met prachtig weer. Na de optocht waren er de wedstrijden in alle disciplines die er maar zijn in het Gildenwezen. Ook zijn er dan disciplines die wij als Gilde niet doen bijvoorbeeld, kruisboog op doel en handboog op doel en op wip en ook dat is dan ook mooi om dat eens te zien.

Maar in sommige disciplines die wij als Gilde wel kennen staan wij natuurlijk ons mannetje. Want ook al zijn er ongeveer 3000 Gildenbroeders en –zusters dat laat onze Nulandse Gildenbroeders niet afschrikken en dat bleek wel uit de resultaten. Maar liefst 7 zilveren schilden kregen een Nulandse eigenaar!

Hieronder de prijswinnaars

Bazuinblazen.
1ste prijs Bazuinblazen klasse A : Angel de Haas
1ste prijs Bazuinblazen Ere klasse : Wout de Haas

Trommen.
1ste prijs Trommen klasse C : Angel de Haas
1ste prijs Trommen Jeugd-klasse : Hein van der Schoot
2de prijs Trommen Jeugd-klasse : Max van Rosmalen
1ste prijs Trommen groepen Jeugd : Max van Rosmalen, Jari de Haas, Milan de Haas, Hein van der Schoot en Jayden Reijnders.

Jeu des Boules.
1ste prijs Landjonker : Ton Timmermans, Hans Korsten en Willy van der Linden.

Een prachtig resultaat op zo’n grote Gildendag en natuurlijk alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.