Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Uitslag Koningschieten Kermismaandag 2017

Op maandag 28 augustus is in Nuland weer gestreden om het Koningschap, 7 deelnemers waren er die de strijd met elkaar aangingen, uiteindelijk was het Twan Leenders die zijn Koningschap prolongeerde na 129 schoten en zich dus de komende twee jaar wederom Koning van ons Gilde mag noemen.

Door de overige Gildebroeders is er geschoten op een prijsvogel, ook hier was het een hevige strijd die uiteindelijk gewonnen werd door Jan Heymans, die deze vogel met het 219e schot naar beneden wist te halen, waarvoor hij een fles Jägermeister heeft ontvangen.

Ook de dames kwamen deze dag aan bod, en gingen de strijd aan voor de titel van “Dag- Koningin” Na 123 schoten was het Gonnie Gloudemans die deze vogel naar beneden schoot. Zij ontving hiervoor het Wisselschild, en mag dit komend jaar bij zich houden.

Een paar dagen eerder op zaterdag 26 augustus is er door onze jeugdleden al geschoten om de titel “Jeugd Koning”. Na 132 schoten was het Jayden Reijnders die zich voor het komende jaar zich “Jeugd Koning” mag noemen.

Na het schieten op de vogels was er eerst nog een onthulling van een nieuw Koningsschild van oud Koning Gerard Clement wat geschonken word aan het Gilde. Deze traditie bestaat al bij ons Gilde sinds 1603. En het is een prachtig Koningsschild wat dus ook op het Koningsvest komt te hangen. Hierna was onze nieuwe “Jeugd Koning” ; Jayden Reijnders aan de beurt om ingevendeld te worden als nieuwe Jeugd Koning en daarna natuurlijk ook het invendelen van de geprolongeerde Koning Twan Leenders. Hierna was er nog een dankwoord aan iedereen door onze Hoofdman Gerry van der Schoot, en werd er nog laat door gefeest bij het “Guldenschot”. En zo kan men allemaal terug kijken op een mooie kermismaandag.

De Guld is altijd kei gezellig !!!

Copyright © 2017. All Rights Reserved.