Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Koningschieten Kermismaandag 2017

Maandag 28 augustus 2017 vinden wederom de kermisactiviteiten van het gilde plaats.

We beginnen de dag met de traditionele gildemis die bij droog weer zal plaatsvinden op de restanten van de oude polderkerk. Wat voor de derde keer een mooie historische traditie blijkt te zijn voor het Nulandse gildewezen en de Nulandse geloofsgemeenschap. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De enigszins aangepaste Heilige Mis zal aanvangen om 10.00 uur met aansluitend een vendelgroet voor de Kerkelijke Overheid waarna het gilde met vliegend vaandel, slaande trom en gestoken bazuin via de Kerkstraat, Kloosterstraat, Burg. Teunissenstraat en Sint Janstraat aankomt bij het schoolplein van basisschool de Hoogakker alwaar ten overstaan van de schooljeugd ook een vendelgroet gebracht zal worden.

Na afloop zal het gilde teruggaan naar het gildeterrein aan de IJzerkampen alwaar het om ca. 12.00 uur zal aankomen. Ook u bent vanaf deze tijd van harte welkom op ons gildeterrein.

Rond de klok van 13.00 uur zal begonnen worden met het tweejaarlijks Koningschieten waarbij onze huidige koning Twan Leenders zijn titel en koningsvogel zal afleggen. Een strijd om het Koningschap voor de komende twee jaar zal daarna losbarsten.

Wij nodigen u dan ook allemaal uit om dit te komen bekijken. Uiteraard zullen wij zorgen voor een gezellige dag met een hapje, een drankje en een stukje muziek! U bent van harte welkom vanaf 12.00 uur bij ons gildeterrein aan de IJzerkampen 22.

 De Guld is altijd kei gezellig !!

Copyright © 2017. All Rights Reserved.