Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Gelders Landjuweel te Oud-Dijk

Zondag 25 juni was het Gelders Landjuweel te Oud-Dijk (Didam) waar wij als Gilde waren uitgenodigd en mochten deelnemen aan deze Gelderse Gildedag. Het zou een vroeg vertrek worden met de bus naar het Landjuweel maar dat mocht de pret niet drukken. Met een goed gevulde bus reden we om 08.30 uur aan richting Oud-Dijk. Zo rond 10.00 uur kwamen we aan met de bus op het feestterrein in Oud-Dijk, maar donkere wolken dreven boven ons en voor we het wisten viel er heel wat regen uit.

Iets later als de planning vertrok dan de optocht met droog weer wat ook verder die dag het geval was. Onder het genot van een drankje en het kijken naar andere Gilden mochten wij ook vertrekken met nummer 44 in de optocht. Nadat we de toch wel lange optocht hadden gelopen en iedereen even moest bijkomen, konden we aan de wedstrijden beginnen.

Voor de Brabantse Gilden mochten we deelnemen aan het vendelen, trommen en bazuinblazen en onze Koning mocht mee Koningschieten. Ook al waren we in een andere provincie en ook nog te gast bij een Landjuweel wisten we toch een aantal prijzen in de wacht te slepen. Een prijsoverzicht van deze Gildedag:

Trommen

1e prijs Klasse Jeugd: Hein van der Schoot.

2e prijs Klasse Jeugd: Jayden Reijnders.

1e prijs Groepstrommen Jeugd: Max van Rosmalen, Jari de Haas, Milan de Haas, Hein van der Schoot en Jayden Reijnders.

1e prijs Klasse U: Antoine van der Schoot.

Bazuin blazen

1e prijs Klasse B: Peter Tielemans.

1e prijs Klasse A: Jarno de Haas.

1e prijs Klasse E: Wout de Haas.

1e prijs Groep Bazuinblazen: Hans van der Donk, Peter Tielemans, Ad Tielemans, Jarno de Haas, Angel de Haas en Wout de Haas.

Een geweldig resultaat behaald door de aanwezige gildebroeders die we van deze plaats dan ook nog van harte feliciteren en danken iedereen voor hun getoonde inzet. Het was een geslaagde dag en met veel pret in de bus weer terug naar Nuland.

De Guld is altijd kei gezellig !!!

Copyright © 2017. All Rights Reserved.