Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Roefeldag 2017

Op zaterdag 01 juli heeft het Gilde weer deelgenomen aan de jaarlijkse Jantje Beton Roefeldag op ons Gildeterrein waar de jeugd kan proeven van het Gildewezen. Voor de kinderen is er dan de mogelijkheid om bijna alle disciplines eens zelf uit te proberen onder het toeziend oog van een commissielid van een bepaalde discipline. Dit betekent dat ze mogen Vendelen, Trommen, Bazuinblazen, Luchtbuksschieten en natuurlijk Jeu des Boules.

Om 09.30 uur kregen we de eerste groepen die lekker enthousiast waren en alle groepen wisten al veel te vertellen over ons Gilde. Onze Hoofdman gaf een korte uitleg over het Gilde en vooral over de oprichting, de Koningsschilden, Koningsvogel en andere attributen. En alle kinderen waren heerlijk enthousiast, vooral toen er een monumentale boom rond 10.00 uur omviel in het bos van de pastoor langs het “gildelaantje”. En aangezien de boom die geplant is in 1873 geen kleintje was, ging het snel bij de kinderen rond en wou iedereen eerst even kijken naar deze sensatie, om daarna te gaan roefelen bij het Gilde.

Hierna begon dan toch het proeven van het Gildewezen en de disciplines blijken dan lastiger om te doen dan dat het er in eerste instantie uitziet. Het vendelen, schieten, trommen, bazuinblazen en jeu des boules wat ze naar ons inziens toch wel erg leuk vonden en als laatste natuurlijk wat drinken en wat snoep. Rond 12.30 uur bleek het toch wel weer dat het een geslaagde roefeldag was, en zo zie je maar weer bij de Guld valt er van alles te beleven en natuurlijk is het er altijd kei gezellig !!

Copyright © 2017. All Rights Reserved.