Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Bijna Koninklijk Paar in Nuland

Op 9 juni vond er bijna een koninklijk huwelijk plaats in Nuland doordat er een stoet van Gildebroeders en daartussen een witte koets met vier paarden dwars door Nuland liepen. Op die dag trouwde namelijk Harm van der Schoot met Daisy Bosch, en zij hadden de medewerking gevraagd van het Gilde om hen te begeleiden op hun Huwelijksdag.

In Hotel van der Valk trouwden Harm en Daisy in het bijzijn van familie voor de wet, en van daaruit in optocht met het Gilde richting de kerk. Met de standaardruiter voorop en daarachter de tamboers, bazuinblazers en vendeliers reed daarna de witte koets met het bruidspaar en daarachter de overige Gildebroeders. Een kleurrijk tafereel, het leek wel een Koninklijk Huwelijk met paarden en koets en het Nulandse Gilde.

 Om ± 12.15 uur vond de kerkelijke inzegening plaats in de kerk. Harm werd door het Gilde de kerk binnengebracht waarna Daisy door haar vader werd binnengeleid. Het werd een prachtige Huwelijksmis die werd voorgegaan door Gildeheer pastoor Verbakel en met daarbij de gebruikelijke tradities van het Gilde. Na de Huwelijksmis werd buiten op het kerkplein voor het nieuwe paar een vendelgroet gebracht waarna Hoofdman Gerry van der Schoot het paar namens het Gilde feliciteerde en hen een geschenk aanbood. En daarna werd er nog een groepsfoto gemaakt met het kersverse paar.

Harm en Daisy nogmaals gefeliciteerd en dat zij een gelukkig leven tegemoet mogen gaan!

 

 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.