Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Gildedag Hoge Schuts Veghel

Wisselschild Gildenkring “de Hoge Schuts” naar Nuland! Zondag 28 mei j.l. nam het Gilde deel aan de jaarlijkse Gildedag van Gildenkring “de Hoge Schuts” die dit jaar door het Gilde van Veghel werd georganiseerd. Het was een prachtige warme dag en daarom was er besloten dat er een hitteplan werd ingesteld. Dit betekende dat we onze jas thuis konden laten en dat we dus met blouse, hoed/baret en sjerp de optocht mochten lopen. Zoals het gebruikelijk is vond na de optocht de massale opmars plaats, wat een machtig mooi gezicht blijft om te zien. 

 

Vorig jaar in het verslag van de Gildedag Hoge Schuts stond: En wanneer U denkt, wat houdt het nu allemaal in bij de Guld, die gezelligheid, competitie, gedrevenheid en Broederschap….
Kom eens langs, maak een babbeltje en wie weet vier je volgend jaar samen met ons de terug verovering van het Wisselschild. Want…. De Guld is altijd kei gezellig !!!

Dus dit jaar was het net als altijd, die gezelligheid, competitie, gedrevenheid en Broederschap…. Maar nu had je erbij moeten zijn want het was zowiezo kei gezellig en de verovering van het Wisselschild was een feit !! Jazeker, het Wisselschild van de Hoge Schuts weer terug in Nuland. Een geweldige prestatie van alle Gildebroeders op deze warme/hete dag en vooral met een lange optocht en alle wedstrijden.

Toch was er nog een probleempje op die dag wat toch belangrijk is voor het Wisselschild. Door omstandigheden kon onze seniorengroep met het groepstrommen niet meedoen maar niet getreurd, we hebben nog een jeugdgroep bij het groepstrommen die dus eigenlijk voor de seniorengroep moest invallen voor het Wisselschild. En dat deden ze geweldig goed.

Hieronder de prijzenoverzicht van deze Gildedag:

Trommen

1e prijs Groepstrommen jeugd: Max van Rosmalen, Jari de Haas, Milan de Haas, Hein van der Schoot en Jayden Reijnders.

1e prijs Klasse jeugd: Max van Rosmalen.

2e prijs Klasse jeugd: Jayden Reijnders en Milan de Haas ( zelfde aantal punten)

 

Bazuin blazen

1e prijs Groepsbazuin blazen: Wout de Haas, Jarno de Haas, Angel de Haas, Peter Tielemans, Ad Tielemans en Hans van der Donk.

1e prijs Klasse E: Wout de Haas.

1e prijs Klasse A: Jarno de Haas.

1e prijs Klasse B: Ad Tielemans.

Geweer schieten

3e prijs personeel: Antoine van der Schoot.

Jeu de Boules

1e prijs (landjonker): Ton Timmermans, Michael Donkers en Hans Korsten.

Kruisboog schieten

1e prijs korps: Twan Leenders, Peter Tielemans, Arjan van Bakel en Theo van Santvoort.

 Een geweldig resultaat behaald door de aanwezige gildebroeders die we van deze plaats dan ook nog van harte feliciteren en danken voor hun getoonde inzet. En wilt U nu echt een keer de gezelligheid en Broederschap proeven en mee beleven op een Gildedag? Kom eens langs en proef deze sfeer.

Want het is echt zo: De Guld is altijd kei gezellig !!! voor jong en oud !!

 

 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.