GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Kaderdag in Nistelrode

De oefendag voor het nieuwe gildejaar (Kaderdag) van Gildekring Hoge Schuts was dit jaar in Nistelrode op zondag 9 april. Deze dag is met name een ontmoeting waar de jeugdige gildeleden tot 16 jaar kunnen oefenen voor de komende wedstrijden op de Gildedagen.

Na het welkomstwoord maakte de jeugd zich klaar voor de wedstrijden in trommen, vendelen en bazuinblazen. Ook het Gilde van Nuland was dit jaar weer vertegenwoordigd met maar liefst 6 jeugdleden. En dan was er nog niet eens alle jeugd er!!! Zo deed Jorg Tielemans mee met het Bazuinblazen, en Kay Bijveld, Max van Rosmalen, Jayden Reijnders en Hein van der Schoot deden mee bij het Trommen en Ries Hurkens bij het Vendelen, maar ook Max en Hein deden ook mee bij het Vendelen. En dat mag altijd natuurlijk. Ze zetten allemaal hun beste beentje voor en dat was ook goed te zien, want ze strijden voor een geldprijs en voor de Wisseltrofee van de Gildekring Hoge Schuts. En het was voor allemaal toch wel spannend tijdens de prijsuitreiking, maar prijs hadden ze natuurlijk allemaal. Bij het bazuinblazen was het de 3de prijs voor Jorg Tielemans, een mooie prestatie. Bij het vendelen was het de 9de prijs voor Ries Hurkens, de 6de prijs voor Hein van der Schoot en de 5de prijs voor Max van Rosmalen, voor alle drie een knappe prestatie. Bij het trommen was het de 7de prijs voor Kay Bijveld, een gedeelde 3de prijs voor Jayden Reijnders en Max van Rosmalen en de 2de prijs voor Hein van der Schoot, en voor deze vier ook een hele mooie prestatie. Maar ook hadden Max, Jayden en Hein nog meegedaan bij het groepstrommen en daar haalden ze de 1ste prijs, goed gedaan hoor. Maar natuurlijk ook alle Jeugd van harte gefeliciteerd. En zo lieten de Nulandse jeugdleden zien dat ze dit jaar weer goed voor de dag kunnen komen bij de Gildedagen.