GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Teerdag 2017

Op zaterdag 21 januari stond onze jaarlijkse Teerdag op het programma.
Na de Gildemis in de kerk en een vendelgroet gebracht te hebben voor de kerk en de pastorie, maakte we een kleine ronde door ons mooie dorp
met als eindbestemming de Tielebar. En hier hebben we genoten van een heerlijke koffietafel.

Hierna werd door onze hoofdman Gerry van der Schoot het officiële gedeelte geopend door te beginnen met het jaarverslag van 2016 om daarna een aantal Gildebroeders in het zonnetje te zetten en met name twee jubilarissen en natuurlijk nog de Gildebroeder van het jaar. De eerste jubilaris was David Hanegraaf, 40 jaar lid. David is begonnen als tamboer en is nu al heel wat jaren bazuinblazer. Ook heeft hij nog gefungeerd als Deken-schrijver in de overheid van ons Gilde en als 40 jarig lid kreeg hij een zilveren schild opgespeld door onze Koning.

Theo van Wanrooij was de tweede jubilaris en ook 40 jaar lid. Theo is begonnen als schutter en altijd een actieve en verdienstelijke schutter geweest en ook heeft hij jaren gezorgd voor de houten vogels. En ook met helpen van wat dan ook is Theo erbij, en net als David kreeg Theo ook een zilveren schild opgespeld. Ook kregen ze beide van twee afgevaardigden van Kring Maasland een Kringonderscheiding voor hun jarenlange inzet voor het gildewezen in het algemeen en voor het Nulands gilde in het bijzonder.

60496.jpg

Hierna werd de Gildebroeder van het jaar bekend gemaakt door onze Gildeheer Pastor Verbakel.  

De titel is dit jaar gegaan naar Riny van der Doelen. Hij is door de gildebroeders aangewezen als gildebroeder van het jaar 2016. Riny is een actief gildebroeder als kruisboogschutter maar ook actief bij de verbouwing van ons clubhuis, waar hij al heel wat tijd ingestoken heeft om alles goed te laten verlopen en dat is dan ook te zien want “Het Guldenschot” wordt steeds mooier. Een bezige bij dus die deze titel dan ook heeft verdient.

Na dit officiele gedeelte werden vier jeugdleden in het zonnetje gezet door de Tamboers en hadden voor de vier jeugdtamboers die vorig jaar voor de eerste keer Brabants Kampioen werden, Max van Rosmalen, Jari de Haas, Hein van der Schoot en Jayden Reijnders voor ieder van hen een speciaal schildje laten maken met hun eigen naam erop. Het getuigt van een groot vertrouwen wat de tamboers voor deze jeugdige groep tamboers voor de toekomst hebben. Hierna werden er de prijzen uitgereikt van de schietcommissie, kruisboogcommissie en de jeu des boules-commissie van het jaar 2016.

En net als vorig jaar was er weer een spectaculair optreden van; de Gildebroeders (Jari de Haas en Max van Rosmalen) die ook dit jaar op het keindergebrul gaan opgetreden en lieten op de teerdag alvast hun act zien. Weer een geweldige act en net als vorig jaar lag de zaal plat van het lachen. Dus dat belooft wat bij het keindergebrul. En daarna was er tevens voor de jeugd geregeld door de jeugdcommissie om een pizza te bakken bij castello wat de jeugd heel erg leuk vond. Voor iedereen was het een zeer gezellige middag en hadden we rond een uurtje of 6 een lekker friet buffet en daarna was de afsluiting van een zeer geslaagde teerdag!