GILDENULAND.nl maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Nieuwsflits

Welkom op de splinternieuwe website. Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt om alles up to date te brengen.
Wanneer u nog mooie foto's en/of filmmateriaal heeft ontvangen wij dit graag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ons op Facebook Bezoek ons op YouTube Bezoek ons op Twitter

Contact Avond

Op vrijdagavond 30 december 2016 hadden we onze jaarlijkse contactavond. Een gezellig avondje met gildebroeders en partners met een leuke quiz over het gilde en diverse Oudhollandse spellen kon spelen.

Na de koffie met cake werden er 6 verschillende groepen van 5 personen elk gemaakt, en terwijl de eerste 3 groepen startten met de quiz met 20 vragen over het gilde, gingen de andere 3 groepen met elkaar de strijd aan op de Oudhollandse spellen. Even later werden de rollen omgedraaid zodat iedereen overal aan had deelgenomen. Om te beginnen met de Oudhollandse spellen waarvan we dit jaar 7 klaar hadden staan en waar dus Gildebroeders en partners zich weer op uit konden leven. Zoals de toptafel, gildebroederspel, ‘t gildelaantje, ring de pijl, enz. waar met veel plezier op werd gespeeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo ook de quiz over het Gilde die was te zien op een power-point presentatie was weer zeer variërend, met vragen uit het verleden en heden. Op een groot scherm werden de vragen inclusief foto’s, filmpjes en afbeeldingen getoond. Mooie beelden van vroeger en foto's die onder het stof uit gehaald waren. Na deze 20 vragen werd er het lied “de Guld” afgespeeld waarbij elke groep er een origineel extra couplet moest bij verzinnen over ons eigen gilde. Wat natuurlijk niet al te makkelijk was maar alle groepen deden hun best en er werden dan ook bijzondere teksten uit hun mouw geschud. Natuurlijk was er voor de groep met het origineelste couplet een prijs en die ging dan ook uit naar de groep:  Christa Leenders, Rien van Aggelen, Gert-Jan van der Dussen, Mark van der Dussen en Ad Tielemans.

contactavondklein01

Na het samen optellen van de Oudhollandse spellen en de quiz van de 6 groepen werden er 3 prijzen uitgedeeld. Op de derde plaats geëindigd was de groep met: Tineke Maas, Corine Maas, Henk Rombout, Grad van der Biezen en Peter Tielemans. Op de tweede plaats geëindigd was de groep met: Door van der Dussen, Nanny Clement, Richard Maas, Henk Hanegraaf en Theo Hanegraaf. En de winnaar was de groep met: Michael Donkers, Miranda Vervoort, Jarno de Haas, Frans van der Doelen en Jan Heijmans.

Hierna was er ook nog een spannende loterij van 10 prachtige prijzen en de 1e prijs van de loterij ging naar: Henk Rombout.

Daarna bedankte de contact-avond commissie en de Hoofdman alle aanwezigen en wenste iedereen een fijne jaarwisseling toe. Daarna  bleef iedereen nog gezellig enige tijd ‘buurten’ en zo kunnen we weer terugzien op een mooie contactavond, en kunnen we zeker terugkijken naar 2016 als een geslaagd Gildejaar. En alvast voor het jaar 2017 …. De Guld is altijd kei gezellig !!! 

contactavondklein04contactavondklein05contactavondklein06contactavondklein07